Meni Search

Superman

Nadjevene lignje

Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Macho hamburger
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Riba u škartocu
Meksička party salata
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Fish&Chips u tortilji
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Teriyaki piletina
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Kruh od cvjetače s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetna janjetina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Janjetina na padelu
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke