Meni Search

Superman

Nadjevene lignje

Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
BBQ cheeseburger
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Teriyaki piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Koprivnički odojak
Slatka patka
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Salata s mljevenim mesom
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete od cvjetače
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek i salata s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s grila
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Špageti mediteraneo
Kokošja juha s požirakima
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Tuna burger
Rebarca s grilla
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Macho hamburger
Ramstek s povrćem
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke