Meni Search

Superman

Nadjevene lignje

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Sočni pureći ražnjići
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Ljetni lungić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Tjestenina u finom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kokošja juha s požirakima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Riba u škartocu
Svinjski gulaš
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti mediteraneo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Koprivnički odojak
BBQ cheeseburger
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Rebarca s graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Slatka patka
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Svinjski file s grila
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek i salata s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke