Meni Search

Lagana depra

Nadjevene lignje

Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Caponata alla Podravka
Salata s neobičnim preljevom
Tjestenina u finom umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Biftek rolice
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ciganski odrezak
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s acetom balsamicom
Riba u bijelom umaku
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina sa šafranom
Rosti
Rižoto s tunom
Voćna salata s piletinom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pita s crnim pivom
Salata od tune i krastavaca
Punjene tikve
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Dječje lazanje
Rižoto na španjolski način
Pohane paprike
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rižoto tortice
Salata s okruglicama od sira
Kuhana govedina s umakom od hrena
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s pistacijama
Marinirana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Pohani tofu s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina na tajlandski način
Teletina s pirjanim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Sunčani užitak mediterana
Mladi krumpir s ajvarom
Hrenovke u panceti
Riblja juha s Malte
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Singapurski ljuti omlet
Pečena piletina s limunom
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatki lungić
Dalmatinska simfonija
Šampinjoni u palačinki
Hrskave tortice od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill vratina u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Juha od gljiva
Popečci od bulgura s umakom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marokanska salata s cous-cousom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Crveno ljetno varivo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata sa skutom
Empanade s pestom
Svinjski file s povrćem
Fino varivo v loncu
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Hrskava pileća krilca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Ražnjići od lososa
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Palačinke s nadjevom od riže
Zanimljiva salata s kikirikijem
Povrtni ražnjići
Lazanje u tavi
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zimski punč
Zapečeni poriluk
Dip od južnog voća
Pileća prsa iz pećnice
Blagdanski rižoto s bakalarom
BBQ Steak & chips
Pečena janjetina s bademima
Meksička party salata
Finska - Juha s lososom
Cous-cous s povrćem
Riža s tunom
File steak na povrću
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Piletina Kiev
Salata od quinoe i povrća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Govedina s lukom
Bugarska pita od krumpira
Lungić s povrćem
Voćna juha od višanja
Mediteranska rapsodija
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Juha od rikule i račića
Teriyaki piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke