Meni Search

Lud k'o šiba

Nadjevene lignje

Marokanska salata s cous-cousom
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina u pivu
Pirjani kunić
Pileći gulaš
Pašticada
Juha od bundeve s jabukom
Manastirski đuveč
Jakobove kapice s umakom
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sunčani užitak mediterana
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teriyaki piletina
Pašticada s njokima
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti s pistacijama
Patka s mlincima
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irski gulaš (Irish stew)
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirano svinjsko pečenje
Cous-cous s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskave tortice od krumpira
Pečena piletina s limunom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pikantne mazalice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Kotlovina
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Palamida s čilijem i mangom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Brownie s kajenskim paprom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prežgana juha
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slasni BBQ burgeri
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Vratina s roštilja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kineska juha s račićima i gljivama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Medeni teleći kotleti
Male teleće pitice
Teletina s pirjanim povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha sa sjemenkama
Pohani buncek
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Pečena janjetina s bademima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Riblja juha s Malte
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukusni nadjev od riže, usitnjenih krakova lignji i bijelog vina čini ovaj recept zaista posebnim. Dopustite ovoj harmoniji okusa, boja i mirisa da zavlada vašim nepcima.

Sastojci

700 g srednjih očišćenih liganja s krakovima
8 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
120 g luka
3 češnja češnjaka
120 g riže
150 ml bijelog vina
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 kg krumpira
100 g luka
sol
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
1 grančica ružmarina

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Lignje operite i osušite, a krakove nasjeckajte.
  • 2 Na 4 žlica ulja popecite nasjeckani luk do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak i narezane krakove.
  • 3 Kratko popecite, dodajte ocijeđenu rižu i uz podlijevanje 100 ml vina i vodom pirjajte oko 10 minuta, da riža bude napola kuhana. Pred kraj umiješajte Vegetu i peršin.
  • 4 Krumpir narežite na ploške, stavite u veću vatrostalnu posudu, dodajte na četvrtine narezan luk, sol, papar, ružmarin, pouljite ostatkom ulja, promiješajte i stavite peći na 220 °C oko 15 minuta.
  • 5 Za to vrijeme nadjevom napunite lignje i zatvorite ih uz pomoć čačkalica. Preko krumpira posložite lignje, podlijte ostatkom vina i sve zajedno pecite 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Otkrit ćemo vam i malu tajnu o tome kako napuniti lignje. Za punjenje uvijek koristite veće lignje koje ćete pri vrhu zarezati pa će se tako lakše i brže napuniti. Isto tako, nemojte ih puniti do vrha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 509.88 64 64
Kalcij mg 158.9 16 16
Kalij mg 1575.56 43 43
Pantotenska kiselina mg 1.71 24 24
Niacin mg 13.61 97 68
Vitamin E mg 8.42 38 38
Vitamin A μg 115.75 3 2
Sol g 3.06 0 0
Bjelančevine g 34.59 - -
Vlakna g 7.3 - -
Ugljikohidrati g 66.89 - -
Masti g 29.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke