Meni Search

Ful nabrijana

Nadjeveni kaneloni u umaku

Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Brusketa s avokadom
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Lagana sarma
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s ribom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke