Meni Search

Ful nabrijana

Nadjeveni kaneloni u umaku

BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lagana sarma
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Prežgana juha
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Turske pizze
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s ribom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ossobuco
Miješani grill
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke