Meni Search

Gladan kao vuk

Nadjeveni kaneloni u umaku

Medeni teleći kotleti
Janjetina s bižima
Biftek rolice
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u paketiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Punjena pečenka u vinu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Neobične punjene paprike
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski medaljoni s kestenima
Mesne okruglice u umaku
Piletina u aromatičnom omotaču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Piletina u egzotičnom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s povrćem
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sarma sa suhim mesom
Vegetarijanski čips
Pašticada s njokima
Govedina s lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureći hamburger
Tuna burger
Macho hamburger
Patka s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Velika Britanija - Pastirska pita
Varivo od kelja i teletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Slatko twist pile
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Polpete od oslića
Pureća rolada s mlincima
Harrisa janjetina s limunom
Fish&Chips u tortilji
Vratina s roštilja
Krumpiri u kaputiću od pancete
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrenovke u panceti
Janjetina na padelu
Punjeni kelj s plodovima mora
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Gorički povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa s crnim tartufom
Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Fino varivo v loncu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso u woku na indonezijski način
Fino začinjena piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Piletina u pivu
Španjolski migas s bundevom
Teletina s pirjanim povrćem
Sočna rebarca
Odresci s umakom od kupina
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mesna rolada u tijestu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti s tikvicama
Quiche od bundeve, sira i luka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke