Meni Search

Superman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Popečci od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Riba u škartocu
Macho hamburger
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti mediteraneo
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavo pečeno pile
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kokošja juha s požirakima
Pohani zamotuljci
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Koprivnički odojak
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke