Meni Search

Superman

Nadjeveni kaneloni u umaku

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina Kiev
Teriyaki piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Odresci s umakom od kupina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Dip od južnog voća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slatka patka
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s mascarponeom
Dječje lazanje
Tjestenina u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Koprivnički odojak
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Meksička party salata
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nadjevena tjestenina u umaku razveseliti će ljubitelje talijanskih kulinarskih dostignuća. Kaneloni inače spadaju u prve oblike tjestenine: radili su ih još i stari Rimljani, spajajući kvadrate tijesta u oblik cijevi.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
naribani parmezan
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 jaje
500 g svježeg špinata
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
300 g mljevene junetine
2 češnja češnjaka
50 g luka
200 g kanelona
Za umak:
1 žlica maslinova ulja
½ žličice majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka
½ žličice Vegeta Maestro origana
3 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
1 češanj češnjaka
500 g rajčica
100 g Pancete Podravka
50 g luka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na kockice, dodajte protisnuti češnjak, junetinu, sol, papar i pirjajte 20 minuta uz podlijevanje vodom.
  • 2 Na kraju umiješajte kuhani, ocijeđeni i narezani špinat. Kad se smjesa ohladi, umiješajte jaje koje ste razmutili s vrhnjem.
  • 3 Umak pripremite tako da na ulju popečete narezani luk i pancetu narezanu na kockice.
  • 4 Dodajte oguljene i narezane rajčice, protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, origano, bosiljak, majčinu dušicu, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom na laganoj vatri 15-ak minuta, dok ne dobijete polutekući umak.
  • 5 Kanelone napunite pripremljenim nadjevom.
  • 6 Dno vatrostalne posude prelijte s malo umaka od rajčice, posložite napunjene kanelone, prelijte ostatkom umaka i pospite parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta.

Savjet

Umak mora biti dovoljno tekuć da kaneloni budu sočni.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 524.77 66 66
Kalcij mg 337.87 34 34
Kalij mg 1570.64 42 42
Niacin mg 16.72 119 84
Vitamin C mg 71.23 95 79
Vitamin D μg 24.03 12 12
Vitamin A μg 9604.93 240 192
Sol g 3.87 0 0
Bjelančevine g 40.29 - -
Vlakna g 7.28 - -
Ugljikohidrati g 53.36 - -
Masti g 42.44 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke