Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Namazi za sendviče – Namaz od jaja

Piletina s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pašticada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani zamotuljci
Hladna juha od avokada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Palamida s čilijem i mangom
Svinjska jetrica u umaku
Male teleće pitice
Cipar - Lungić na ciparski
Fiš paprikaš
Sočna pureća rolada
Rižoto s tunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Jakobove kapice s umakom
Pohane paprike
Tjestenina u finom umaku
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Fileti lososa u finom umaku
Grčka seljačka salata
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Rajčica s kukuruzom
Špageti s pistacijama
Polupunjene paprike
Špinatova juha s feta sirom
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata od tune i krastavaca
Grill vratina u sendviču
Mesna rolada u tijestu
Grill pirjana piletina s roštilja
Dalmatinske polpete
Riža s tunom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Srneći file na salatu
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Salata sa skutom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir u košuljici
Juha od rikule i račića
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Caponata alla Podravka
Omlet s paprikom i kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slatki lungić
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Gulaš od gljiva
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureći hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je vrlo moderan restorančić “Trzsniewski” koji je neprestano pun zahvaljujući ponudi čak 20-tak vrsta sendviča. To nas je ponukalo da vam ponudimo recept od dostupnih namirnica s Vegetom.

Sastojci

150 g maslaca
3 slana riblja fileta
4 jaja
1 žlica nasjeckanog luka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 g svježeg kravljeg sira
1 vezica vlasca
malo Crnog papra mljevenog Podravka
malo Slatke paprike mljevene Podravka
1 žlica limunova soka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Tvrdo skuhajte jaja.
  • 2 Maslac pjenasto izmiješajte pa mu dodajte vrlo sitno nasjeckan luk i filete, jaja nasjeckana na kockice, senf i Vegetu.
  • 3 Nakon toga umiješajte dobro procijeđen kravlji sir, limunov sok, narezani vlasac, papar i crvenu papriku. Sve zajedno miješajte električnom mješalicom kako biste dobili laganu pjenastu kremu.

Savjet

Umjesto da ih režete na kockice, kuhana jaja možete naribati.

Posluživanje

Namaz od jaja, finog i rafiniranog okusa, možete poslužiti na tamnom kruhu, ukrasiti ga rotkvicama ili drugim povrćem, a u bogatijoj kombinaciji s kavijarom, lososom te ploškama kuhanih jaja.

Male tajne

Dobra kombinacija začina daje ovom namazu gurmanski štih.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 149.11 19 19
Kalcij mg 72.86 7 7
Kalij mg 154.73 4 4
Niacin mg 2.23 16 11
Vitamin C mg 7.7 10 9
Vitamin D μg 31.53 16 16
Vitamin A μg 1340.5 34 27
Sol g 1.11 0 0
Bjelančevine g 11.74 - -
Vlakna g 1.07 - -
Ugljikohidrati g 5.03 - -
Masti g 24.97 - -

Podijeli s prijateljima