Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Namazi za sendviče – Namaz od jaja

Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto na španjolski način
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Dalmatinske polpete
Riža s tunom
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Fiš paprikaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesna rolada u tijestu
Belgija - Salade Liégeoise
Prežgana juha
Empanade s pestom
Voćna juha od višanja
Švicarska juha sa sirom
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Rižoto s tunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Senf s paprikama
Popečci od bulgura s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Salata sa skutom
Juha od rikule i račića
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od tune i krastavaca
Čarobni štapići
Krumpir u košuljici
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Rosti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zapečena ricotta
Špageti s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Fileti lososa u finom umaku
Hladna juha od avokada
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina na tajlandski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Sočna aromatična torta
Papreni tart s marelicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rajčica s kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jakobove kapice s umakom
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina u finom umaku
Pašticada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Slatki lungić
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s pistacijama
Tjestenina mediterana
Cipar - Lungić na ciparski
Gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Vegetina enchilada
Palamida s čilijem i mangom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Svinjska jetrica u umaku
Kotleti u pivskom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je vrlo moderan restorančić “Trzsniewski” koji je neprestano pun zahvaljujući ponudi čak 20-tak vrsta sendviča. To nas je ponukalo da vam ponudimo recept od dostupnih namirnica s Vegetom.

Sastojci

150 g maslaca
3 slana riblja fileta
4 jaja
1 žlica nasjeckanog luka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 g svježeg kravljeg sira
1 vezica vlasca
malo Crnog papra mljevenog Podravka
malo Slatke paprike mljevene Podravka
1 žlica limunova soka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Tvrdo skuhajte jaja.
  • 2 Maslac pjenasto izmiješajte pa mu dodajte vrlo sitno nasjeckan luk i filete, jaja nasjeckana na kockice, senf i Vegetu.
  • 3 Nakon toga umiješajte dobro procijeđen kravlji sir, limunov sok, narezani vlasac, papar i crvenu papriku. Sve zajedno miješajte električnom mješalicom kako biste dobili laganu pjenastu kremu.

Savjet

Umjesto da ih režete na kockice, kuhana jaja možete naribati.

Posluživanje

Namaz od jaja, finog i rafiniranog okusa, možete poslužiti na tamnom kruhu, ukrasiti ga rotkvicama ili drugim povrćem, a u bogatijoj kombinaciji s kavijarom, lososom te ploškama kuhanih jaja.

Male tajne

Dobra kombinacija začina daje ovom namazu gurmanski štih.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 149.11 19 19
Kalcij mg 72.86 7 7
Kalij mg 154.73 4 4
Niacin mg 2.23 16 11
Vitamin C mg 7.7 10 9
Vitamin D μg 31.53 16 16
Vitamin A μg 1340.5 34 27
Sol g 1.11 0 0
Bjelančevine g 11.74 - -
Vlakna g 1.07 - -
Ugljikohidrati g 5.03 - -
Masti g 24.97 - -

Podijeli s prijateljima