Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Namazi za sendviče – Namaz od jaja

Hladna juha od avokada
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća krilca s Coca-Colom
Svinjski file s povrćem
Crveno ljetno varivo
Salata sa skutom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Fiš paprikaš
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Zapečena ricotta
Srneći file na salatu
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Dalmatinske polpete
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Voćna juha od višanja
Piletina na tajlandski način
Juha od rikule i račića
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Jakobove kapice s umakom
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Polupunjene paprike
Pašticada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina mediterana
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Piletina s kozjim sirom
Hrskava pileća krilca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i krastavaca
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pureći hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Grčka seljačka salata
Kotleti u pivskom umaku
Špageti s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Slatki lungić
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je vrlo moderan restorančić “Trzsniewski” koji je neprestano pun zahvaljujući ponudi čak 20-tak vrsta sendviča. To nas je ponukalo da vam ponudimo recept od dostupnih namirnica s Vegetom.

Sastojci

150 g maslaca
3 slana riblja fileta
4 jaja
1 žlica nasjeckanog luka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 g svježeg kravljeg sira
1 vezica vlasca
malo Crnog papra mljevenog Podravka
malo Slatke paprike mljevene Podravka
1 žlica limunova soka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Tvrdo skuhajte jaja.
  • 2 Maslac pjenasto izmiješajte pa mu dodajte vrlo sitno nasjeckan luk i filete, jaja nasjeckana na kockice, senf i Vegetu.
  • 3 Nakon toga umiješajte dobro procijeđen kravlji sir, limunov sok, narezani vlasac, papar i crvenu papriku. Sve zajedno miješajte električnom mješalicom kako biste dobili laganu pjenastu kremu.

Savjet

Umjesto da ih režete na kockice, kuhana jaja možete naribati.

Posluživanje

Namaz od jaja, finog i rafiniranog okusa, možete poslužiti na tamnom kruhu, ukrasiti ga rotkvicama ili drugim povrćem, a u bogatijoj kombinaciji s kavijarom, lososom te ploškama kuhanih jaja.

Male tajne

Dobra kombinacija začina daje ovom namazu gurmanski štih.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 149.11 19 19
Kalcij mg 72.86 7 7
Kalij mg 154.73 4 4
Niacin mg 2.23 16 11
Vitamin C mg 7.7 10 9
Vitamin D μg 31.53 16 16
Vitamin A μg 1340.5 34 27
Sol g 1.11 0 0
Bjelančevine g 11.74 - -
Vlakna g 1.07 - -
Ugljikohidrati g 5.03 - -
Masti g 24.97 - -

Podijeli s prijateljima