Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Namazi za sendviče – Namaz od jaja

Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća krilca s Coca-Colom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Omlet s paprikom i kukuruzom
Juha od rikule i račića
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Riža s tunom
Cipar - Lungić na ciparski
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Prilog od prokulica
Svinjska jetrica u umaku
Rižoto s tunom
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Gulaš od gljiva
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Crveno ljetno varivo
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Salata od liganja
Tjestenina u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hladna juha od avokada
Jakobove kapice s umakom
Dalmatinske polpete
Riba u bijelom umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s pistacijama
Pohane paprike
Piletina na tajlandski način
Pureći hamburger
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s kozjim sirom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slatki lungić
Fiš paprikaš
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je vrlo moderan restorančić “Trzsniewski” koji je neprestano pun zahvaljujući ponudi čak 20-tak vrsta sendviča. To nas je ponukalo da vam ponudimo recept od dostupnih namirnica s Vegetom.

Sastojci

150 g maslaca
3 slana riblja fileta
4 jaja
1 žlica nasjeckanog luka
1 žlica Senfa estragon Podravka
300 g svježeg kravljeg sira
1 vezica vlasca
malo Crnog papra mljevenog Podravka
malo Slatke paprike mljevene Podravka
1 žlica limunova soka
1 žličica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Tvrdo skuhajte jaja.
  • 2 Maslac pjenasto izmiješajte pa mu dodajte vrlo sitno nasjeckan luk i filete, jaja nasjeckana na kockice, senf i Vegetu.
  • 3 Nakon toga umiješajte dobro procijeđen kravlji sir, limunov sok, narezani vlasac, papar i crvenu papriku. Sve zajedno miješajte električnom mješalicom kako biste dobili laganu pjenastu kremu.

Savjet

Umjesto da ih režete na kockice, kuhana jaja možete naribati.

Posluživanje

Namaz od jaja, finog i rafiniranog okusa, možete poslužiti na tamnom kruhu, ukrasiti ga rotkvicama ili drugim povrćem, a u bogatijoj kombinaciji s kavijarom, lososom te ploškama kuhanih jaja.

Male tajne

Dobra kombinacija začina daje ovom namazu gurmanski štih.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 149.11 19 19
Kalcij mg 72.86 7 7
Kalij mg 154.73 4 4
Niacin mg 2.23 16 11
Vitamin C mg 7.7 10 9
Vitamin D μg 31.53 16 16
Vitamin A μg 1340.5 34 27
Sol g 1.11 0 0
Bjelančevine g 11.74 - -
Vlakna g 1.07 - -
Ugljikohidrati g 5.03 - -
Masti g 24.97 - -

Podijeli s prijateljima