Meni Search

Ful nabrijan

Norveška krem juha od ribe i kozica

BBQ svinjska rebarca u foliji
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna rebarca
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Vratina sa sezonskim povrćem
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina Kiev
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Uzbudljivi kolač od blitve
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Urbana pola
Blagdanska rolada
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke