Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Šampinjoni u palačinki
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Pizza s tunom
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Umak od limete (Molho de limao)
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Nadjevene lignje
Odresci od morskog psa
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Okruglice u umaku od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Lignje s manistrom u škartocu
Kunić na bijelo
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Irska janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Urbana pola
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Lagana sarma
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke