Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći savici u umaku od grejpa
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni lonac
Viška pogača
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Blagdanska rolada
Špageti s ribom
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Turske pizze
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke