Meni Search

Ful nabrijana

Norveška krem juha od ribe i kozica

Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s povrćem i smokvama
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Ossobuco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Urbana pola
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Marinirana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Odresci u umaku s češnjakom
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Hlebinska i pretepena juha
Viška pogača
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Piletina laganini
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke