Meni Search

Superman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Svinjski gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Ramstek s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Koprivnički odojak
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Rižoto s dagnjama
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kokošja juha s požirakima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Tjestenina u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pureća rolada
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Salata s mljevenim mesom
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Špageti mediteraneo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Hrskavi trokuti
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Grill vratina u sendviču
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke