Meni Search

Superman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Riba u škartocu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Macho hamburger
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Svinjski file s grila
Hrskavo pečeno pile
Piletina s kozjim sirom
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
BBQ cheeseburger
Finska - Juha s lososom
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slatka patka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Tjestenina u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vratina sa sezonskim povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pileća prsa iz pećnice
Obojeni hamburger
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Tuna burger
Pileći gulaš
Kokošja juha s požirakima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s dagnjama
Koprivnički odojak
Odresci s umakom od kupina
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke