Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Tuna burger
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Pileći gulaš
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Špageti mediteraneo
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Brusketa s avokadom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Lazanje u tavi
Srneći file na salatu
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Dip od južnog voća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Riblji ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Rezanci s krušnim mrvicama
Brudet
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kroketi od piletine
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatka patka
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Brancinovo oko
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke