Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Kuglice od riže i svježeg sira
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Brudet
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
Svinjski file s povrćem
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bouillabaisse
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Rižini ravioli s mozzarellom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pileća prsa punjena čvarcima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ljetni lungić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Obojeni hamburger
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada voli penne a ti mene
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Riblji ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke