Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Pohani tofu s povrćem
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Proljetna janjetina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Pašticada voli penne a ti mene
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Špageti na kineski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Bouillabaisse
Slatka patka
Mini shepherd's pie
Salata s mljevenim mesom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Tuna burger
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignji po gosposki
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s grila
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ cheeseburger
Šampinjoni u palačinki
Piletina u pivu
Meksička party salata
Dječje lazanje
Punjena teleća prsa
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Svinjski gulaš
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke