Meni Search

Superwoman

Norveška krem juha od ribe i kozica

Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Tuna burger
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Obojeni hamburger
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mirisna pureća rolada
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Slatka patka
Marinirane srdele
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Špageti mediteraneo
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Ramsteak u seksi umaku
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Bouillabaisse
Riba u škartocu
Kaštelanski makaruni
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Velika Britanija - Pastirska pita
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Norvežani svoje hladne dane vole ugrijati juhama, a najpopularnije su one od riba, školjki i povrća s dodatkom vrhnja i bijelog vina. Upravo je takva i krem juha od ribe i kozica. Nemate li kozice, upotrijebite školjke.

Sastojci

400 g miješane morske ribe (škarpina, oslić)
70 g mrkve
30 g korijena celera
50 g luka
200 g kozica
1 žličica Vegete
sol
100 ml bijelog vina
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Meso ribe očistite od kosti, operite, narežite na manje dijelove te ga stavite kuhati u lonac.
  • 2 Mrkvu i celer narežite na kockice, a luk na ploške.
  • 3 Kozice očistite i zajedno s pripremljenim povrćem, Vegetom i soli dodajte ribi. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
  • 4 Pred kraj kuhanja dodajte vino, papar, vrhnje i maslinovo ulje.

Savjet

Umjesto kozica možete koristiti školjke po izboru.

Posluživanje

Pospite peršinom i poslužite s kockicama popečenog kruha.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 391.81 49 49
Kalcij mg 143.02 14 14
Kalij mg 737.99 20 20
Niacin mg 14.07 100 70
Vitamin C mg 5.64 8 6
Vitamin D μg 284.24 142 142
Vitamin A μg 5449.29 136 109
Sol g 2.59 0 0
Bjelančevine g 32.99 - -
Vlakna g 1.05 - -
Ugljikohidrati g 6.37 - -
Masti g 15.91 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke