Meni Search

Macho

Obojeni hamburger

Biftek rolice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Marinirano svinjsko pečenje
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od tune i povrća
Irska janjetina
Teletina s pirjanim povrćem
Ljetni ražnjići
Lungić u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Pašticada
Pileći štapići u ketchupu
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Pita s crnim pivom
Rebarca s grilla
Slatki lungić
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Hrenovke u panceti
Pirjani kunić
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Macho hamburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bakalar s krumpirom
Ribarska popara
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
File steak na povrću
Odresci s umakom od kupina
Kotlovina
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Pohani zamotuljci
Mirisna pureća rolada
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s acetom balsamicom
Tjestenina fuži s tartufima
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Dagnje na buzaru
Slasni BBQ burgeri
Govedina s lukom
Punjene tikve
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjevene lignje
Odrezak s umakom chimichurri
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
Kotlet s varivom od leće
Mini lazanje
Zlatna piletina
Juha od gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke