Meni Search

Superwoman

Obojeni hamburger

Bakalar s krumpirom
Ljetni ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Srneći file na salatu
Dječje lazanje
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Lignji po gosposki
Pogača sa sardinom
Cous-cous s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Hrskavo pečeno pile
Brudet
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bouillabaisse
Mini shepherd's pie
Bruskete od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Fish&Chips u tortilji
Odresci s umakom od kupina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Riba u škartocu
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina sa šafranom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek s povrćem
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s grila
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke