Meni Search

Gladna kao vuk

Obojeni hamburger

Vratina s roštilja
Janjetina na padelu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od gljiva
Kotlovina
Biftek rolice
Pureći hamburger
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Macho hamburger
Skandinavske rolice s cimetom
Meso u woku na indonezijski način
Odresci u paketiću
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Quiche od bundeve, sira i luka
Pileća krilca s roštilja
Govedina s lukom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatki lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena pečenka u vinu
Povrtni lonac
Mesna rolada u tijestu
Mesne okruglice u umaku
Slatko twist pile
Špageti s tikvicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s nadjevom od ajvara
Varivo od kelja i teletine
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Harrisa janjetina s limunom
Vegetarijanski čips
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pikantni gulaš
Puretina s jabukom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Neobične punjene paprike
Piletina u pivu
Ribarska popara
Fino varivo v loncu
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Patka s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fino začinjena piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Hamburger kakav još niste probali oduševit će vas slojevima okusa u kojim se prožima prah kurkume, crnilo od sipe, ljubičasti luk, ploške rajčica, svježeg krastavca, listovi salate, sir i zelena paprika, a bez uprženog ajvara, pesta rossa i ketchupa neminovno je uživanje u omiljenim namirnicama između mliječnog peciva bilo da se radi o mesnoj ili vegetarijanskoj varijanti s bijelim grahom.

Sastojci

Za tijesto:
700 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 Instant kvasac Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
80 g maslaca
1 jaje
oko 400 ml mlijeka
oko 2 žličice Vegeta Maestro kurkume
1 crnilo od sipe (4 g)
2 žlice Ajvara uprženog blagog Podravka
1 žlica sjemenki sezama
1 jaje
2 pakiranja Danburgera Podravka (2 x 400 g)
ulje za pečenje
Za nadjev:
1 ljubičasti luk
2 rajčice narezane na ploške
1 svježi krastavac narezan na ploške
9 listova zelene salate
1 Ajvar uprženi blagi Podravka
1 Pesto Rosso Podravka
9 ploški sira
100 g narezanog crvenog kupusa
1 zelena paprika
Ketchup blagi Podravka

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Brašnu dodajte sol, šećer, instant kvasac i prašak za pecivo te promiješajte. Dodajući rastopljeni maslac, jaje i toplo mlijeko, zamijesite glatko tijesto.
  • 2 Tijesto podijelite na tri dijela. U prvi dio dodajte kurkumu i zamijesite da dobijete jednolično glatko tijesto. U drugi dodajte malo crnila od sipe, ovisno o tome koliko tamno tijesto želite.
  • 3 U treći dio dodajte ajvar te po potrebi malo brašna da zamijesite glatko crveno tijesto.
  • 4 Tijesta prekrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se dižu dok se volumen ne udvostruči, odnosno oko 1 sat.
  • 5 Od dignutih tijesta oblikujte devet kruščića, po tri od svake boje. Posložite ih na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite ih jajetom, pospite sezamom i ostavite 20 minuta da im se volumen udvostruči.
  • 6 Obojena peciva pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  • 7 Kad se malo ohlade, peciva prerežite popola.
  • 8 Zamrznuti Danburger držite na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim pecite na roštilju, roštilj tavi ili u tavi s uljem 5 – 7 minuta uz okretanje.

Savjet

Ako želite vegetarijanske hamburgere, umjesto pljeskavice za nadjev pripremite namaz od krupnog bijelog graha Podravka. Krupni bijeli grah ima putrasti okus i bogat je proteinima.

Posluživanje

Svako pecivo premažite crvenim pestom ili paštetom, na koji stavite odrezak Danburgera, a onda slažite nizove povrća te poklopite drugim dijelom peciva.

Male tajne

Hamburgeri će ljepše izgledati ako boja nadjeva bude pratila boju tijesta, pa se time rukovodite kod izbora namirnica. Npr. crno pecivo odlično će izgledati ako kombinirate meso, ljubičasti kupus, sir i kečap.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 4362.56 545 545
Kalcij mg 2289.8 229 229
Kalij mg 5606.41 152 152
Pantotenska kiselina mg 13.06 187 187
Vitamin A μg 7241.24 181 145
Sol g 2.83 0 0
Bjelančevine g 282.22 - -
Vlakna g 40.07 - -
Ugljikohidrati g 639.34 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 55.77 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 120.5 - -
Masti g 387.28 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke