Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Grill povrće na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ljetni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Meso s repom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina sa šafranom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Miješani grill
Manastirski đuveč
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Pizza s tunom
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke