Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill povrće na salatu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Urbana pola
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Irska janjetina
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brancinovo oko
Turske pizze
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ljetni ražnjići
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mirisna pečenka
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Ossobuco
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pogača sa sardinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s ribom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke