Meni Search

Ful nabrijana

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Urbana pola
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Irska janjetina
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Grdobina s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Turske pizze
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Odresci od morskog psa
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski kruščić s lovorom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke