Meni Search

Okrećem novi list

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Rižoto na španjolski način
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Popečci od cvjetače
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Rolice od soma
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Pohana skuta
Rižini ravioli s mozzarellom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Španjolski migas s bundevom
Prežgana juha
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileća prsa iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice u umaku
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Uzbudljivi kolač od blitve
Senf s paprikama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s pistacijama
Brusketa s avokadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Polupunjene paprike
Juha od bundeve s jabukom
Vege odresci s marinadom
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Lignje i tikvice na štapiću
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna aromatična torta
Kozice s rižom
Žuti medaljoni
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohane paprike
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisni prilog iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zimski punč
Pečena piletina s limunom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kaštelanski makaruni
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto tortice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočna Wellington pečenka
Rolice od blitve
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od cvjetače i camemberta
Čarobni štapići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Čudotvorni čaj za detoks
Raskošna ljetna tava
Kuglice od riže i svježeg sira
Oslić s maslinama
Rosti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Ljubavne šurlice
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s neobičnim preljevom
Vegetina enchilada
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke