Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s dagnjama
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignji po gosposki
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena teleća prsa
Ljetni lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirane srdele
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pogača sa sardinom
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Bakalar s krumpirom
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Slatka patka
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Tuna burger
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rebarca s grilla
Piletina u aromatičnom omotaču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke