Meni Search

Superwoman

Odresci nadjeveni sirom i orasima

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riblji ražnjići
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s tri vrste gljiva
Energetske kuglice s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Odresci u umaku s češnjakom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pogača sa sardinom
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zlatna piletina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tuna burger
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Lignji po gosposki
Špageti mediteraneo
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li sireve s plemenitom plijesni, pureće odreske nadjenite roquefortom i orasima. Birajte između naglašenije teksture nadjeva, u kojem se okusi osjećaju zasebno, ili usitnjenog, u kojem su okusi stopljeni u kremu.

Sastojci

4 velika tanka pureća odreska (po 125 g)
1 žlica Vegete mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
50 g oraha
70 g roqueforta
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica slatkog vrhnja
3 žlice ulja
Za umak:
1 žlica suhog bijelog vermoutha
1 žlica limunova soka
100 ml vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Odreske tanko istucite i dobro posušite. Pospite Vegetom mediteran i paprom.
  • 2 Pomiješajte krupno mljevene orahe, roquefort, peršin i vrhnje. Tom smjesom nadjenite odreske, preklopite ih, a rubove spojite čačkalicama.
  • 3 Odreske pecite u tavi na zagrijanom ulju okrećući ih. Kad su gotovi, izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Iz tave uklonite preostalo ulje. Ulijte vermouth, limunov sok i vodu, pa kuhajte da se umak ne zgusne.
  • 5 Topli umak prelijte preko odrezaka.

Savjet

Ako želite kremasto punjenje, sve sastojke usitnite u električnoj sjeckalici.

Posluživanje

Poslužite uz pirjano povrće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 373.1 47 47
Kalcij mg 161.87 16 16
Kalij mg 455.74 12 12
Niacin mg 15.94 114 80
Vitamin E mg 8.76 40 40
Vitamin D μg 17.21 9 9
Vitamin A μg 313.52 8 6
Sol g 5.36 0 0
Bjelančevine g 41.49 - -
Vlakna g 0.66 - -
Ugljikohidrati g 3.3 - -
Masti g 34.17 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke