Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Turske pizze
Irska janjetina
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski špageti
Hlebinska i pretepena juha
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Urbana pola
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Mediteranski kruščić s lovorom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Salata s mora
Prežgana juha
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Ossobuco
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Kunić na bijelo
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od tikvica
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke