Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Sočni pureći ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Špageti s ribom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Ossobuco
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Viška pogača
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Lignje s manistrom u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Turske pizze
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke