Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od tikvica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Turske pizze
Mirisna pečenka
Miješani grill
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Lignje s manistrom u škartocu
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Ossobuco
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje s lignjama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Viška pogača
Mini shepherd's pie
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke