Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Mini shepherd's pie
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Viška pogača
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Salata s mora
Šampinjoni u palačinki
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Pirjani kunić
Grill vratina u sendviču
Brusketa s avokadom
Špageti s ribom
Janjetina na padelu
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Hlebinska i pretepena juha
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill povrće na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke