Meni Search

Ful nabrijana

Odresci od morskog psa

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Povrtni lonac
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Ossobuco
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s manistrom u škartocu
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Meso s repom
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Sočna pureća rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata od liganja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Viška pogača
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mini lazanje
Piletina na kijevski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i uživajte u pravoj gozbi.

Sastojci

300 g morskog psa
100 g maslaca
200 g kukuruzne krupice
100 g skute
300 g kelja
350 g cherry rajčica
100 ml aromatiziranog maslinova ulja
100 ml ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
2 lista kadulje
2 grančice majčine dušice
2 grančice ružmarina
300 ml mlijeka
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
1 žlica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 40 min

  • 1 U kipuću vodu stavite maslac,posolite, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte dok se malo ne zgusne.
  • 2 Maknite s vatre, dodajte skutu, promiješajte i ostavite da se palenta ohladi.
  • 3 Izrežite kelj, pa ga stavite u kipuću, posoljenu vodu da se blanšira.
  • 4 U 500 ml vode otopite povrtni temeljac.
  • 5 Morskog psa kojeg ste narezali na odreske, umočili u mlijeko i pustili da odstoji 24 sata, stavite na zagrijano aromatizirano maslinovo ulje.
  • 6 Pospite ga Vegetom mediteran, okrenite na drugu stranu, dodajte listiće kadulje (salvije) i ostavite ga sa strane.
  • 7 Za to vrijeme pripremite kremu od kelja. Kelj izvadite iz vode, stavite u električnu sjeckalicu, dodajte mu malo temeljca, a zatim ga izmiksajte u laganu kremu.
  • 8 Palentu izvadite iz kalupa, narežite na ploške i popecite s obje strane na maslinovu ulju.
  • 9 Na ugrijano maslinovo ulje stavite polusušene rajčice, dodajte ružmarin i timijan, pustite da se oslobode arome i maknite s vatre.

Savjet

Polusušene rajčice pripremit ćete tako da ih narežete, stavite u pećnicu zagrijanu na 40 °C i sušite oko 4 sata.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite malo kreme od kelja, složite palentu, zatim odreske morskog psa, sušene rajčice i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke