Meni Search

Superman

Odresci s umakom od kupina

Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Kokošja juha s požirakima
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s mascarponeom
Pašticada s njokima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Macho hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Pohani tofu s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Skandinavske rolice s cimetom
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći gulaš
Hrskavi trokuti
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek i salata s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s nadjevom od ajvara
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Koprivnički odojak
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Salata s mljevenim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s grilla
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke