Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Punjena teleća prsa
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pašticada voli penne a ti mene
Marinirane srdele
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teriyaki piletina
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Rebarca s graškom
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Špageti mediteraneo
Svinjski file s grila
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Energetske kuglice s kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Riblji ražnjići
Piletina u pivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Brudet
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Obojeni hamburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
Pileći bataci s umakom od luka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pureća rolada s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke