Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Riba u škartocu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Dip od južnog voća
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Energetske kuglice s kurkumom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Lazanje u tavi
Gulaš od oslića i povrća
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Slatka patka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Brudet
Teriyaki piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Marinirane srdele
Rebarca s grilla
BBQ cheeseburger
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Mini lazanje
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke