Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Šampinjoni u palačinki
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Špageti mediteraneo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Lignji po gosposki
Proljetna janjetina
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Punjena teleća prsa
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Riblji ražnjići
Brudet
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Rebarca s grilla
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s dagnjama
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Piletina s mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Bouillabaisse
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Janjetina s medom od kadulje
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Odresci u umaku s češnjakom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke