Meni Search

Superwoman

Odresci s umakom od kupina

Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada voli penne a ti mene
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Bakalar s krumpirom
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Marinirane srdele
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bugarska pita od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski gulaš
Janjetina s medom od kadulje
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brudet
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Piletina s kozjim sirom
Tuna burger
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Brusketa s avokadom
Skandinavske rolice s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Gulaš od oslića i povrća
Kroketi od piletine
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Piletina u pivu
Punjena teleća prsa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Velika Britanija - Pastirska pita
Riblji ražnjići
Blagdanska rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Lignji po gosposki
Piletina u aromatičnom omotaču
Salata s mljevenim mesom
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Špageti mediteraneo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Odvažite se i probajte ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kupina će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

600 g svinjskog filea (lungić)
2 žlice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 ml kupinova vina
150 g kupina
1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
30 g maslaca
500 g šampinjona
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za prilog:
400 g Njoka Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom pikant, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  • 2 Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  • 3 Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69.35 23 17
Fosfor mg 528.93 66 66
Kalij mg 1281.56 35 35
Niacin mg 21.02 150 105
Vitamin E mg 9.07 41 41
Vitamin D μg 117.2 59 59
Vitamin A μg 540.23 14 11
Sol g 1.76 0 0
Bjelančevine g 37.46 - -
Vlakna g 2.77 - -
Ugljikohidrati g 32.71 - -
Masti g 29.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke