Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Salata od liganja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Viška pogača
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Hrskava pileća krilca
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Mini lazanje
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke