Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Tjestenina fuži s tartufima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s ribom
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Lazanje s lignjama
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Meso s repom
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Urbana pola
Piletina Kiev
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci od morskog psa
Ossobuco
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Viška pogača
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Čarobna ljetna piletina
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke