Meni Search

Ful nabrijana

Odresci u umaku s češnjakom

Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Pirjani kunić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Viška pogača
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Turske pizze
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci od morskog psa
Brancinovo oko
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Povrtni ražnjići
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Pogača sa sardinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke