Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti mediteraneo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavo pečeno pile
Pašticada voli penne a ti mene
Sočna pureća rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pohani zamotuljci
Punjena teleća prsa
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
Ramstek s povrćem
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Obojeni hamburger
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Brudet
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lazanje u tavi
Tuna burger
Kroketi od piletine
Rižoto s dagnjama
Male teleće pitice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brownie s kajenskim paprom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Piletina u pivu
Mladi krumpir s ajvarom
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Bakalar s krumpirom
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini shepherd's pie
Fish&Chips u tortilji
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke