Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Rebarca s grilla
Brusketa s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Popečci od cvjetače
Srneći file na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Svinjski file s povrćem
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u pivu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Špageti mediteraneo
Obojeni hamburger
Tjestenina fuži s tartufima
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brudet
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Energetske kuglice s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Mini shepherd's pie
Rižoto s tri vrste gljiva
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani zamotuljci
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa punjena čvarcima
Brancinovo oko
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Salata s mljevenim mesom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Punjena teleća prsa
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje u tavi
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke