Meni Search

Superwoman

Odresci u umaku s češnjakom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u pivu
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Energetske kuglice s kurkumom
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Janjetina na padelu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Teriyaki piletina
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s dagnjama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Marinirane srdele
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mladi krumpir s ajvarom
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuglice od riže i svježeg sira
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Brudet
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke