Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Pohani zamotuljci
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Slasni BBQ burgeri
Pečena piletina s limunom
Špinatova juha s feta sirom
Zimski punč
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina sa šafranom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s okruglicama od sira
Grill pirjana piletina s roštilja
Juha od bundeve s jabukom
Španjolski migas s bundevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sunčani užitak mediterana
Povrtni lonac
Zapečeni poriluk
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Rebarca s grilla
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Empanade s pestom
Piletina na tajlandski način
Pita s crnim pivom
Salata sa skutom
Juha od gljiva
Špageti s acetom balsamicom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s povrćem
Punjene tikve
Lungić s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Slatki lungić
Piletina s pistacijama
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Špageti na kineski način
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mesne okruglice na ražnjiću
Palamida s čilijem i mangom
Cous-cous s povrćem
Crveno ljetno varivo
Čarobna ljetna piletina
Pohane paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Riža s tunom
Hrskave tortice od krumpira
Juha od kelja sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Pileća prsa iz pećnice
Pohana skuta
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Zabavni kineski ravioli
Voćna salata s piletinom
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileći štapići u ketchupu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Caponata alla Podravka
Teletina s pirjanim povrćem
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Nadjevene lignje
Švicarska juha sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mladi krumpir s ajvarom
Rižoto s tunom
Rosti
Riblja juha s Malte
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrenovke u panceti
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Dalmatinska simfonija
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani tofu s povrćem
BBQ Steak & chips
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
File steak na povrću
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Salata s neobičnim preljevom
Uskršnja šunka na zabavan način
Polupunjene paprike
Mediteranska rapsodija
Dip od južnog voća
Hrskava pileća krilca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Biftek rolice
Pečena janjetina s bademima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Lungić u sendviču
Marinirano svinjsko pečenje
Prežgana juha
Piletina s mascarponeom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća krilca s Coca-Colom
Uzbudljivi kolač od blitve
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata s cous-cousom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rižoto tortice
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od quinoe i povrća
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ciganski odrezak
Kuhana govedina s umakom od hrena
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Fino varivo v loncu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke