Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Finska - Juha s lososom
Pečena janjetina s bademima
Svinjski gulaš
Salata od tune i krastavaca
Piletina u finom mediteranskom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ciganski odrezak
Marokanska salata s cous-cousom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Lazanje u tavi
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s mascarponeom
Nadjevene lignje
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Hrskave tortice od krumpira
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Singapurski ljuti omlet
Španjolski migas s bundevom
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobna ljetna piletina
Rosti
Marinirano svinjsko pečenje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohana skuta
Juha od gljiva
Fina pikantna piletina
Riblja juha s Malte
Sočni pureći ražnjići
Piletina s povrćem
Pohane paprike
Sunčani užitak mediterana
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od quinoe i povrća
Ražnjići od lososa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Cous-cous s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Riba u bijelom umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
BBQ Steak & chips
Slatki lungić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Hrenovke u panceti
Blagdanski rižoto s bakalarom
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani zamotuljci
Crveno ljetno varivo
Mediteranska rapsodija
Špageti s acetom balsamicom
Salata sa skutom
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Dagnje na buzaru
Punjene tikve
File steak na povrću
Slasni BBQ burgeri
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Polupunjene paprike
Grill vratina u sendviču
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Palamida s čilijem i mangom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grčka seljačka salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći štapići u ketchupu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zabavni kineski ravioli
Švicarska juha sa sirom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na tajlandski način
Zapečeni poriluk
Voćna juha od višanja
Pita s crnim pivom
Dip od južnog voća
Riža s tunom
Rebarca s grilla
Lungić s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Govedina s lukom
Prežgana juha
Teriyaki piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Biftek rolice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rižoto s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Fino varivo v loncu
Hrskava pileća krilca
Rižoto tortice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od rikule i račića
Lungić u sendviču
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Povrtni ražnjići
Piletina s pistacijama
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pečena piletina s limunom
Povrtni lonac
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Empanade s pestom
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s neobičnim preljevom
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pileća prsa iz pećnice
Dalmatinska simfonija
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna salata s piletinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke