Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Prežgana juha
Punjene tikve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Palamida s čilijem i mangom
Povrtni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tjestenina u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Juha od rikule i račića
Juha od kelja sa sirom
Slatki lungić
Pohani zamotuljci
Juha od bundeve s jabukom
Dječje lazanje
Riba u bijelom umaku
Rižoto na španjolski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina Kiev
Sočni pureći ražnjići
Dip od južnog voća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rebarca s grilla
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riblja juha s Malte
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohana skuta
Slasni BBQ burgeri
Sočna aromatična torta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marokanska salata s cous-cousom
Lungić s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špageti s acetom balsamicom
Voćna juha od višanja
Lazanje u tavi
Sunčani užitak mediterana
Proljetno meso i povrće iz woka
Zimski punč
Svinjski file s povrćem
Pileći štapići u ketchupu
Bugarska pita od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski gulaš
Španjolski migas s bundevom
Mediteranska rapsodija
Uzbudljivi kolač od blitve
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Senf s paprikama
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečeni poriluk
Pileća prsa iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Fino varivo v loncu
Piletina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Marinirana piletina s roštilja
Singapurski ljuti omlet
Rižoto tortice
Rosti
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Rajčica s kukuruzom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Hrenovke u panceti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Ciganski odrezak
Empanade s pestom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata s neobičnim preljevom
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna salata s piletinom
Švicarska juha sa sirom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Riža s tunom
Pečena janjetina s bademima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s okruglicama od sira
Meksička party salata
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Dalmatinska simfonija
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fina pikantna piletina
Salata sa skutom
File steak na povrću
BBQ Steak & chips
Govedina s lukom
Umak od limete (Molho de limao)
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pita s crnim pivom
Crveno ljetno varivo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od tune i krastavaca
Teletina s pirjanim povrćem
Rižoto s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s pistacijama
Hrskave tortice od krumpira
Biftek rolice
Juha od gljiva
Piletina na tajlandski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke