Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Piletina s povrćem
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Prežgana juha
Empanade s pestom
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zimski punč
Lazanje u tavi
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s pistacijama
Riža s tunom
Povrtni lonac
Kuhana govedina s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Biftek rolice
Dječje lazanje
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Mediteranska rapsodija
Umak od limete (Molho de limao)
Palamida s čilijem i mangom
Fino varivo v loncu
Mirisni prilog iz pećnice
Salata s okruglicama od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s pirjanim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Hrskave tortice od krumpira
Govedina s lukom
Pečena janjetina s bademima
Zabavni kineski ravioli
Teriyaki piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uskršnja šunka na zabavan način
Hrenovke u panceti
Senf s paprikama
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Rižoto na španjolski način
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina u finom mediteranskom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto tortice
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill pirjana piletina s roštilja
Rosti
Slatki lungić
Juha od rikule i račića
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mesne okruglice
File steak na povrću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill vratina u sendviču
Glazirana patka s umakom od jabuka
Čarobna ljetna piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bugarska pita od krumpira
Ciganski odrezak
Meksička party salata
Pohana skuta
Salata s neobičnim preljevom
Špageti na kineski način
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Rižoto s tunom
Špageti s acetom balsamicom
Špinatova juha s feta sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina s mascarponeom
Fina pikantna piletina
Tjestenina u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švicarska juha sa sirom
Uzbudljivi kolač od blitve
Dalmatinska simfonija
Slasni BBQ burgeri
Grčka seljačka salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marokanska salata s cous-cousom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa iz pećnice
BBQ Steak & chips
Pita s crnim pivom
Salata od quinoe i povrća
Pileći štapići u ketchupu
Sočni pureći ražnjići
Juha od kelja sa sirom
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići od lososa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Juha od bundeve s jabukom
Salata od tune i krastavaca
Sunčani užitak mediterana
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Pohane paprike
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Sočna aromatična torta
Svinjski gulaš
Voćna salata s piletinom
Tjestenina fuži s tartufima
Riblja juha s Malte
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Punjene tikve
Mladi krumpir s ajvarom
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina na tajlandski način
Osvježavajuća juha od krastavaca
Singapurski ljuti omlet
Grdobina u pikantnoj šalši
Španjolski migas s bundevom
Zapečeni poriluk
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke