Meni Search

Lagana depra

Odresci u umaku s češnjakom

Teletina s pirjanim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Fina pikantna piletina
Rižoto tortice
Govedina s lukom
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
BBQ Steak & chips
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Palačinke s nadjevom od riže
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohane paprike
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Marinirana piletina s roštilja
Senf s paprikama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrenovke u panceti
Pohani tofu s povrćem
Fino varivo v loncu
Grčka seljačka salata
Juha od gljiva
Meksička party salata
Sunčani užitak mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Juha od rikule i račića
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Piletina s mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata s okruglicama od sira
Cous-cous s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Špageti s acetom balsamicom
Prežgana juha
Finska - Juha s lososom
Bugarska pita od krumpira
Palamida s čilijem i mangom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Nadjevene lignje
File steak na povrću
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski gulaš
Špageti na kineski način
Pečena janjetina s bademima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Mediteranska rapsodija
Punjene tikve
Špinatova juha s feta sirom
Slasni BBQ burgeri
Grill pirjana piletina s roštilja
Rebarca s grilla
Ciganski odrezak
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riblja juha s Malte
Povrtni lonac
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Salata od quinoe i povrća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Dječje lazanje
Pohana skuta
Dagnje na buzaru
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna aromatična torta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pita s crnim pivom
Biftek rolice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni poriluk
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata od tune i krastavaca
Rajčica s kukuruzom
Dalmatinska simfonija
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Piletina s pistacijama
Marinirano svinjsko pečenje
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Riža s tunom
Pileća prsa iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata sa skutom
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Piletina sa šafranom
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Teriyaki piletina
Pečena piletina s limunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatki lungić
Marokanska salata s cous-cousom
Pohani zamotuljci
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina na tajlandski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Švicarska juha sa sirom
Lungić s povrćem
Lazanje u tavi
Blagdanski rižoto s bakalarom
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Singapurski ljuti omlet
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari među kojima su eterična ulja, vitamini B1, B2, B6 i C te razni minerali i enzimi. Pikantni umak od ljekovitog češnjaka, crvene paprike i ajvara neće razočarati ljubitelje snažnih okusa.

Sastojci

600 g telećih odrezaka od buta
1 žlica Vegete
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žlica Ajvara blagog Podravka
3-4 žlice ulja
50 ml bijelog vina
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Teleće odreske potucite batom za meso, a brašno pomiješajte s crvenom paprikom u prahu.
  • 2 Svaki odrezak (i to samo jednu stranu) uvaljajte u tu mješavinu. Pobrašnjenu stranu odreska stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
  • 3 Pospite Vegetom, podlijte vodom i pirjajte poluotkriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Odreske tijekom pirjanja po potrebi podlijevajte vodom.
  • 4 Kad meso omekša, dodajte ajvar, češnjak, vino i 50-100 ml vode te zajedno prokuhajte.

Savjet

Za pripremu ovog jela upotrijebite širu i dublju tavu.

Posluživanje

Poslužite toplo uz široke rezance.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 329.83 41 41
Kalcij mg 42.27 4 4
Kalij mg 630.96 17 17
Niacin mg 16.94 121 85
Vitamin E mg 8.28 38 38
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 25.75 1 1
Sol g 5.24 0 0
Bjelančevine g 31.62 - -
Vlakna g 0.28 - -
Ugljikohidrati g 8.3 - -
Masti g 14.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke