Meni Search

Fitness freak

Orada s krumpirom i mladim lukom

Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Mediteranska rapsodija
Proljetno meso i povrće iz woka
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palamida s čilijem i mangom
Bruskete od cvjetače
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata sa skutom
Mediteranski špageti
Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Pikantne grickalice
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Beskvasne calzone
Popečci od cvjetače
Salata s okruglicama od sira
Brancinovo oko
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brzi detoks doručak
Fina pikantna piletina
Piletina u finom mediteranskom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Topla salata barba Frane
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Juha od kelja sa sirom
Pita s crnim pivom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzo jelo od teletine i povrća
Zelena torta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski grill
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Riblja juha s Malte
Kineska juha s račićima i gljivama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Dip od južnog voća
Grill povrće na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina mediterana
Polupunjene paprike
Crveno ljetno varivo
Osvježavajući smoothie
Ljubavne šurlice
Punjeni filet brancina
Salata s neobičnim preljevom
Čudotvorni čaj za detoks
Grčka seljačka salata
Nadjevene lignje
Rižoto s tri vrste gljiva
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete s povrćem
Kozice s rižom
Salata od liganja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krem juha od tikvica
Oslić s maslinama
Kokošja juha s požirakima
Ljetna pileća salata
Cartoccio od bijele ribe
Osvježavajuća juha od krastavaca
Raskošna ljetna tava
Popečci od tikvica
Vol-au-vent s gljivama
Caponata alla Podravka
Finska - Juha s lososom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Marinirana piletina s roštilja
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Rolice od blitve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke