Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Hrskava pileća krilca
Bruskete od cvjetače
Piletina Kiev
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Pizza sirni jastučići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Macho hamburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa sezonskim povrćem
Dip od južnog voća
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavo pečeno pile
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Ljetni ražnjići
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Rebarca s graškom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u pivu
Kokošja juha s požirakima
Brusketa s avokadom
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Fish&Chips u tortilji
Koprivnički odojak
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke