Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Proljetna janjetina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina sa šafranom
Koprivnički odojak
Bruskete od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Macho hamburger
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slatka patka
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Lazanje u tavi
Mini lazanje
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuglice od riže i svježeg sira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Kokošja juha s požirakima
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tjestenina u finom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Ramstek i salata s roštilja
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Tuna burger
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brownie s kajenskim paprom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Piletina u pivu
Špageti na kineski način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Salata s mljevenim mesom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke