Meni Search

Superman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Macho hamburger
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Vratina sa sezonskim povrćem
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Mladi krumpir s ajvarom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mirisna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Nadjevene lignje
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina sa šafranom
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Koprivnički odojak
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tuna burger
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni lungić
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Kokošja juha s požirakima
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Ramstek i salata s roštilja
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete s povrćem
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Blagdanska rolada
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Hrskavo pečeno pile
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti mediteraneo
Kunić na bijelo
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pureća rolada s mlincima
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke