Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Lignji po gosposki
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Zlatna piletina
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Finska - Juha s lososom
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Fish&Chips u tortilji
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada voli penne a ti mene
Rezanci s krušnim mrvicama
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Male teleće pitice
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Brusketa s avokadom
Rebarca s grilla
Blagdanska rolada
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s kozjim sirom
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bouillabaisse
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke