Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riblji ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Gulaš od oslića i povrća
Energetske kuglice s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavi trokuti
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Slatka patka
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Janjetina s medom od kadulje
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći gulaš
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Pohani zamotuljci
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pogača sa sardinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Salata s mljevenim mesom
Pašticada voli penne a ti mene
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski gulaš
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s kozjim sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižoto s dagnjama
Dip od južnog voća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Kroketi od piletine
Bruskete od cvjetače
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirane srdele
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke