Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s graškom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Marinirane srdele
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cous-cous s povrćem
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brownie s kajenskim paprom
Bakalar s krumpirom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u pivu
Dječje lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Bouillabaisse
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižini ravioli s mozzarellom
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni ražnjići
Špageti na kineski način
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u škartocu
BBQ cheeseburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s mascarponeom
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke