Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Piletina s mascarponeom
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rebarca s graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada voli penne a ti mene
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Teriyaki piletina
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina sa šafranom
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Cous-cous s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pureća rolada
Pogača sa sardinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Riblji ražnjići
Piletina Kiev
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Rebarca s grilla
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Dječje lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brudet
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Lignji po gosposki
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Salata s mljevenim mesom
Skandinavske rolice s cimetom
Manastirski đuveč
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke