Meni Search

Superwoman

Orada s krumpirom i mladim lukom

Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Riblji ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tjestenina fuži s tartufima
Teriyaki piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pogača sa sardinom
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete od cvjetače
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Gulaš od oslića i povrća
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Pureća rolada s mlincima
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Energetske kuglice s kurkumom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Slatka patka
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Dječje lazanje
Riba u škartocu
Brudet
Kroketi od piletine
Pašticada voli penne a ti mene
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke