Meni Search

Fitness freak

Orada s krumpirom i mladim lukom

Bruskete s povrćem
Brzi detoks doručak
Popečci od tikvica
Teriyaki piletina
Kokošja juha s požirakima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Salata od quinoe i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Kozice s rižom
Dip od južnog voća
Zelena torta
Zapečena ricotta
Energetske kuglice s kurkumom
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Čudotvorni čaj za detoks
Osvježavajući smoothie
Nadjevene lignje
Crveno ljetno varivo
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Vol-au-vent s gljivama
Topla salata barba Frane
Ljubavne šurlice
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata sa skutom
Sočni pureći ražnjići
Beskvasne calzone
Ljetni lungić
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Pita s crnim pivom
Račići na posteljici od povrća
Caponata alla Podravka
Finska - Juha s lososom
Lignje s povrćem i smokvama
Juha od kelja sa sirom
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Špageti s acetom balsamicom
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Salata s okruglicama od sira
Brancinovo oko
Zanimljiva salata s kikirikijem
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polupunjene paprike
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kineska juha s račićima i gljivama
Ljetna pileća salata
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mediteranski grill
Salata od tune i povrća
Riblja juha s Malte
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Palamida s čilijem i mangom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mediteranska rapsodija
Kruh od cvjetače s kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata s cous-cousom
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pikantne grickalice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina mediterana
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Piletina u finom mediteranskom umaku
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke