Meni Search

Lud k'o šiba

Orada s krumpirom i mladim lukom

Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Krem juha sa sjemenkama
Hrskavi trokuti
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Slasni BBQ burgeri
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sunčani užitak mediterana
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Mesna rolada u tijestu
Kotlovina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečena ricotta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fiš paprikaš
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pikantne mazalice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
Polupunjene paprike
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Pašticada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cipar - Lungić na ciparski
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kineska juha s račićima i gljivama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ramsteak u seksi umaku
Sendvič s avokadom
Špageti s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Grill vratina u sendviču
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Patka s mlincima
Irski gulaš (Irish stew)
Vratina s roštilja
Proljetna janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Zabavni kineski ravioli
Pileći gulaš
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pohani buncek
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cous-cous s povrćem
Lungić u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Nadjevene lignje
Riblja juha s Malte
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Teriyaki piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirano svinjsko pečenje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena janjetina s bademima
Marokanska salata s cous-cousom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kotleti u pivskom umaku
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Hrskavo pečeno pile
Hrskave tortice od krumpira
Piletina s mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Jakobove kapice s umakom
Medeni teleći kotleti
Piletina Kiev
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Male teleće pitice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke