Meni Search

Lud k'o šiba

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pizza s tunom
Špageti na kineski način
Irska janjetina
Brancinovo oko
Teletina s pirjanim povrćem
Sunčani užitak mediterana
Cous-cous s povrćem
Hrskave tortice od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Jakobove kapice s umakom
Pohani tofu s povrćem
Krem juha sa sjemenkama
Piletina sa šafranom
Pohana skuta
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantne mazalice
Cipar - Lungić na ciparski
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Patka s mlincima
Marinirana pileća krilca s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kineska juha s račićima i gljivama
Pirjani kunić
Marinirano svinjsko pečenje
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Marokanska salata s cous-cousom
Pašticada
Polupunjene paprike
Aromatizirani kruh
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kotlovina
Vratina s roštilja
Slasni BBQ burgeri
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Grill povrće na salatu
Mirisna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Brownie s kajenskim paprom
Sendvič s avokadom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Riblja juha s Malte
Piletina s mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
Ramsteak u seksi umaku
Fiš paprikaš
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pašticada s njokima
Mesna rolada u tijestu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Irski gulaš (Irish stew)
Šampinjoni u palačinki
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Pečena janjetina s bademima
Sočni pureći ražnjići
Medeni teleći kotleti
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani buncek
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Špageti s pistacijama
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke