Meni Search

Lud k'o šiba

Orada s krumpirom i mladim lukom

Pohani zamotuljci
Cipar - Lungić na ciparski
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fiš paprikaš
Piletina Kiev
Pohana skuta
Lignje s povrćem i smokvama
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Marinirana pileća krilca s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Prežgana juha
Tuna burger
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesna rolada u tijestu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Sunčani užitak mediterana
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Polupunjene paprike
Špageti s pistacijama
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Pikantne mazalice
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani buncek
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u pivu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotlovina
Blagdanska rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Pileći gulaš
Aromatizirani kruh
Pizza s tunom
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palačinke s nadjevom od riže
Teriyaki piletina
Brancinovo oko
Medeni teleći kotleti
Irski gulaš (Irish stew)
Patka s mlincima
Jakobove kapice s umakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marokanska salata s cous-cousom
Kotleti u pivskom umaku
Grill vratina u sendviču
Marinirano svinjsko pečenje
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Riblja juha s Malte
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Manastirski đuveč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Pečena janjetina s bademima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha sa sjemenkama
Velika Britanija - Pastirska pita
Grill povrće na salatu
Srneći file na salatu
Zabavni kineski ravioli
Pašticada
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kineska juha s račićima i gljivama
Irska janjetina
Vratina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba na roštilju uz mediteranske mirise maslinova ulja i ružmarina poslužite uz ploške kuhanog krumpira i uživajte u klasici stoljetnih okusa.

Sastojci

1,5 kg orada (4-6 orada)
4 češnja češnjaka
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
grančica ružmarina
1 vezica peršina
1 žlica Vegete
Za prilog:
600 g krumpira
150 g mladog luka
50 ml aceta balsamica
100 ml maslinova ulja
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 U maslinovo ulje dodajte Vegetu, promiješajte, pa tom mješavinom dobro natrljajte ribu.
  • 2 Ribu pecite na zagrijanom roštilju, povremeno premazujući grančicom ružmarina umočenom u preostalo maslinovo ulje s Vegetom.
  • 3 Dok se riba peče pripremite pešt.
  • 4 Češnjak sitno nasjeckajte, dodajte nasjeckano lišće peršina i zajedno dobro izmiješajte.
  • 5 Krumpir koji ste skuhali u ljusci kratko ohladite, ogulite i narežite na ploške, dodajte narezani mladi luk, pokapajte maslinovim uljem i aceto balsamicom.
  • 6 Lagano izmiješajte.

Savjet

Kako vam se riba ne bi lijepila za gradele, prije pečenje je izvana premažite maslinovim uljem i okrećite uz pomoć dvije lopatice da se ne raspadne.

Posluživanje

Toplu ribu pospite pripremljenim peštom, pokapajte maslinovim uljem i poslužite s krumpir salatom.

Male tajne

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, jer će sol učiniti krumpir slatkim i ukusnim, a ukoliko je kuhan samo u vodi krumpir postaje bezukusan.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Bjelančevine g 47.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke