Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobni štapići
Salata s neobičnim preljevom
Grill povrće na salatu
Zimski punč
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Kozice s rižom
Grčka seljačka salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Juha od bundeve s jabukom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Popečci od bulgura s umakom
Špageti na kineski način
Papreni tart s marelicama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Govedina s lukom
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Pohana skuta
Piletina s pistacijama
Marokanska salata s cous-cousom
Roštilj s umakom Romesco
Caponata alla Podravka
Vege odresci s marinadom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna rebarca
Pileći gulaš
Crveno ljetno varivo
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Sočna Wellington pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Krumpir u košuljici
Čudotvorni čaj za detoks
Vegetina enchilada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ražnjići od lososa
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od rikule i račića
Mediteranski špageti
Rižoto tortice
Raskošna ljetna tava
Pileća prsa iz pećnice
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Velika Britanija - Pastirska pita
Zlatna piletina
Žuti medaljoni
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
Zapečena ricotta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Lignje punjene crvenim radićem
Belgija - Salade Liégeoise
Cous-cous s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Polupunjene paprike
Fina pikantna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Palačinke s nadjevom od riže
Rižini ravioli s mozzarellom
Pirjani kunić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zabavni kineski ravioli
Rolice od soma
Goveđa rebarca sa zeljem
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mirisni prilog iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prilog od prokulica
Lignje i tikvice na štapiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke