Meni Search

Okrećem novi list

Oslić s maslinama

Salata od quinoe i povrća
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći gulaš
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski špageti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Piletina s mascarponeom
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kozice s rižom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Čudotvorni čaj za detoks
Pohane paprike
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grčka seljačka salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od rikule i račića
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Rolice od soma
Rižoto na španjolski način
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto tortice
Mini lazanje
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Janjetina na padelu
Žuti medaljoni
Popečci od bulgura s umakom
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Lignje punjene crvenim radićem
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Piletina s pistacijama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Velika Britanija - Pastirska pita
Pita s muškatnom bundevom i makom
Empanade s pestom
Juha od cvjetače i camemberta
Ljubavne šurlice
Popečci od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Krumpir u košuljici
Grill povrće na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Salata s mora
Zimski punč
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti na kineski način
Sočna rebarca
Salata od tune i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Male teleće pitice
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto s tunom
Papreni tart s marelicama
Tjestenina fuži s tartufima
Govedina s lukom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Mesne okruglice u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Crveno ljetno varivo
Rosti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Španjolski migas s bundevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohana skuta
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Vegetina enchilada
Savici sa špinatom i satricom od sira
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kada se u istom tanjuru udruže okusi Mediterana zasigurno će to biti fantastičan okus s mora jer pečeni oslić zaslužuje najbolje priloge.

Sastojci

700 g filea oslića (svježi ili zamrznuti)
1 limun
3 češnja češnjaka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml bijelog vina
1 Passata Podravka (500 g)
1 žlica Vegete Mediteran
300 g Kukuruzne krupice Podravka
1 žličica soli
4 žlice maslinovog ulja
1,2 l vode

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Filete oslića narežite na manje komade, pospite Vegetom Mediteran i nakapajte limunovim sokom. Filete popecite s obje strane, izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani češnjak, narezani mladi luk i crne masline.
  • 2 Podlijte vinom, pustite da se vino reducira u potpunosti pa dodajte Passatu. Pirjajte na laganoj vatri, po potrebi podlijevajte vodom.
  • 3 Kukuruznu krupicu uspite u kipuću posoljenu vodu, zagrijavajte uz miješanje, a kad zavrije kuhajte još 10 minuta. Na kraju umiješajte maslinovo ulje.

Savjet

Kad skuhate palentu, po vrhu možete dodati tanke listiće tvrdog paškog sira ili bilo kojeg drugog sira ribanca koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.

Posluživanje

Oslić poslužite s umakom i palentom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke