Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s mora
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s manistrom u škartocu
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Miješani grill
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci od morskog psa
Čarobna ljetna piletina
Grill vratina u sendviču
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Janjetina s medom od kadulje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Uzbudljivi kolač od blitve
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Piletina Kiev
Meso s repom
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Odresci u umaku s češnjakom
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Špageti s ribom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke