Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Turske pizze
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lazanje s lignjama
Rolice od blitve
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Meso s repom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Manastirski đuveč
Fini gulaš od gljiva
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Salata od liganja
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski špageti
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Hrskava pileća krilca
Urbana pola
Meksička party salata
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke