Meni Search

Ful nabrijana

Ossobuco

Turske pizze
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Brancinovo oko
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Fini gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Meso s repom
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Nadjevene lignje
Sočni pureći ražnjići
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Pogača sa sardinom
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Pohani tofu s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Teleću koljenicu s umakom poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže i uživajte u mirisnu vina i timijana u finim zalogajima.

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 luk
1 poriluk
sol
4 odreska teleće koljenice (ossobuco)
1 žlica Vegete
2 žlice Oštrog brašna Podravka
3 žlice maslaca
150 ml bijelog vina
2 lista Lovora sušenog Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml Pasirane rajčice Podravka
½ žličice nasjeckanog timijana
1 stapka celera
120 g Riže Podravka
Za gremoladu:
1 žlica sitno nasjeckane korice limuna
1 češanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
½ žličice nasjeckanog svježeg timijana

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe75 min

  • 1 Na maslinovu ulju popecite nasjeckani luk, dodajte poriluk narezan na ploškice, sitno nasjeckani celer, smanjite vatru i pustite da se lagano pirja još 2-3 minute te lagano posolite.
  • 2 Odreske teleće koljenice pospite Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite na maslac, pržite ih sa svake strane oko dvije minute.
  • 3 Meso dodajte na pirjano povrće, podlijte vodom (i pirjajte na laganoj vatri povremeno podlijevajući vodom).
  • 4 Podlijte vinom, dodajte lovorov list, papar, pasiranu rajčicu, timijan i nastavite pirjati dok meso ne omekša (oko 1 sat). Po potrebi posolite.
  • 5 Za gremoladu, nasjeckani češnjak pomiješajte s nasjeckanim peršinom, naribanom koricom limuna i timijanom.

Savjet

Za vrijeme pirjanja mesa tavicu par puta lagano protresite.

Posluživanje

Teleću koljenicu u umaku poslužite posutu gremoladom i prilogom od riže.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke