Meni Search

Fitness freak

Palamida s čilijem i mangom

Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata od tune i povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Salata sa skutom
Brzi detoks doručak
Grčka seljačka salata
Ljubavne šurlice
Kozice s rižom
Oslić s maslinama
Grill povrće na salatu
Osvježavajući smoothie
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantne grickalice
Polupunjene paprike
Marinirana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Popečci od tikvica
Osvježavajuća juha od krastavaca
Caponata alla Podravka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Popečci od bulgura s umakom
Rolice od blitve
Salata s mora
Ljetna pileća salata
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Crveno ljetno varivo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečena ricotta
Riblja juha s Malte
Tjestenina fuži s tartufima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Bruskete od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s neobičnim preljevom
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Mediteranski grill
Polpete od slanutka s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vol-au-vent s gljivama
Cous-cous s povrćem
Raskošna ljetna tava
Topla salata barba Frane
Brzo jelo od teletine i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Čarobna ljetna piletina
Pita s crnim pivom
Ljetni lungić
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Juha od kelja sa sirom
Bruskete s povrćem
Beskvasne calzone
Zelena torta
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Prilog od prokulica
Finska - Juha s lososom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s okruglicama od sira
Salata od quinoe i povrća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha od tikvica
Mediteranska rapsodija
Mirisni prilog iz pećnice
Cartoccio od bijele ribe
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Meksička party salata
Dip od južnog voća
Piletina u finom mediteranskom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ražnjići od lososa
Kokošja juha s požirakima
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Punjeni filet brancina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kineska juha s račićima i gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko volite ljuto i egzotično ovo je pravi recept za vas. Spoj ribe i manga daje mu na egzotičnosti, a češnjak i čili na ljutini. Fantastično toplo predjelo ili mali obrok kojem po želji možete dozirati ljutinu. ;)

Sastojci

Za umak:
4 žlice maslinovog ulja
150 g ljutike
2 žličice sjemenki korijandera
2-3 čili papričice
2 češnja češnjaka
1 mango (oko 450 g)
½ žličice soli
2 žlice nasjeckanog lista korijandera
Za ribu:
1 baguet
600 g palamide
½ žličice Vegete
½ žličice soli

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

Za umak:

  • 1 Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite ljutiku narezanu na ploške, sjemenke korijandera, nasjeckane čili papričice i protisnuti češnjak.
  • 2 Popecite na srednjoj vatri 2-3 minute uz lagano miješanje.
  • 3 Tako popečenu smjesu stavite u električnu sjeckalicu, dodajte oguljeni i narezani mango, ½ žličice soli i 1 žlicu nasjeckanog korijandera. Lagano usitnite kako bi dobili sitne komadiće.

Za ribu:

  • 1 Kruh narežite na kriške debljine oko 1,5 cm i popecite ga na suhoj tavici ili tosteru.
  • 2 Palamidu pospite s Vegetom i ½ žličice soli.
  • 3 U tavicu stavite preostalo maslinovo ulje i na njemu popecite odreske palamide narezane na manje dijelove tako da dobiju lijepu boju.
  • 4 Na svaki popečeni kruh stavite po komad palamide. Prelijte umakom i pospite preostalim nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Ako volite ljući umak, slobodno dodajte više papričica.

Posluživanje

Poslužite kao predjelo ili mali obrok.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 101.04 34 25
Fosfor mg 448.86 56 56
Kalij mg 716.2 19 19
Pantotenska kiselina mg 1.98 28 28
Niacin mg 22.65 162 113
Vitamin D μg 326.7 163 163
Vitamin A μg 8327.72 208 167
Sol g 2.63 0 0
Bjelančevine g 39.74 - -
Vlakna g 4.28 - -
Ugljikohidrati g 43.35 - -
Masti g 22.8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke