Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Palamida s čilijem i mangom

Dalmatinske polpete
Pileći štapići u ketchupu
Senf s paprikama
Tjestenina u finom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Hladna juha od avokada
Kotleti u pivskom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cipar - Lungić na ciparski
Rosti
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani zamotuljci
Pirjani kunić
Piletina s nadjevom od ajvara
Grill vratina u sendviču
Tjestenina mediterana
Salata sa skutom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Salata od tune i krastavaca
Krumpir u košuljici
Grčka seljačka salata
Male teleće pitice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Špageti s pistacijama
Piletina s pistacijama
Gulaš od gljiva
Fiš paprikaš
Salata od liganja
Polupunjene paprike
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pohane paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slatki lungić
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesna rolada u tijestu
Fileti lososa u finom umaku
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Pašticada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jakobove kapice s umakom
Riža s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Juha od rikule i račića
Pureći hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko volite ljuto i egzotično ovo je pravi recept za vas. Spoj ribe i manga daje mu na egzotičnosti, a češnjak i čili na ljutini. Fantastično toplo predjelo ili mali obrok kojem po želji možete dozirati ljutinu. ;)

Sastojci

Za umak:
4 žlice maslinovog ulja
150 g ljutike
2 žličice sjemenki korijandera
2-3 čili papričice
2 češnja češnjaka
1 mango (oko 450 g)
½ žličice soli
2 žlice nasjeckanog lista korijandera
Za ribu:
1 baguet
600 g palamide
½ žličice Vegete
½ žličice soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

Za umak:

  • 1 Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite ljutiku narezanu na ploške, sjemenke korijandera, nasjeckane čili papričice i protisnuti češnjak.
  • 2 Popecite na srednjoj vatri 2-3 minute uz lagano miješanje.
  • 3 Tako popečenu smjesu stavite u električnu sjeckalicu, dodajte oguljeni i narezani mango, ½ žličice soli i 1 žlicu nasjeckanog korijandera. Lagano usitnite kako bi dobili sitne komadiće.

Za ribu:

  • 1 Kruh narežite na kriške debljine oko 1,5 cm i popecite ga na suhoj tavici ili tosteru.
  • 2 Palamidu pospite s Vegetom i ½ žličice soli.
  • 3 U tavicu stavite preostalo maslinovo ulje i na njemu popecite odreske palamide narezane na manje dijelove tako da dobiju lijepu boju.
  • 4 Na svaki popečeni kruh stavite po komad palamide. Prelijte umakom i pospite preostalim nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Ako volite ljući umak, slobodno dodajte više papričica.

Posluživanje

Poslužite kao predjelo ili mali obrok.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 101.04 34 25
Fosfor mg 448.86 56 56
Kalij mg 716.2 19 19
Pantotenska kiselina mg 1.98 28 28
Niacin mg 22.65 162 113
Vitamin D μg 326.7 163 163
Vitamin A μg 8327.72 208 167
Sol g 2.63 0 0
Bjelančevine g 39.74 - -
Vlakna g 4.28 - -
Ugljikohidrati g 43.35 - -
Masti g 22.8 - -

Podijeli s prijateljima