Meni Search

Lud k'o šiba

Palamida s čilijem i mangom

Pohana skuta
Tjestenina fuži s tartufima
Sunčani užitak mediterana
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Piletina u pivu
Manastirski đuveč
Male teleće pitice
Srneći file na salatu
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani buncek
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Irski gulaš (Irish stew)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Špageti s pistacijama
Piletina Kiev
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskavi trokuti
Teletina s pirjanim povrćem
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Polupunjene paprike
Prežgana juha
Pašticada s njokima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Mesna rolada u tijestu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskave tortice od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marokanska salata s cous-cousom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kotlovina
Tuna burger
Zabavni kineski ravioli
Nadjevene lignje
Patka s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavo pečeno pile
Riblja juha s Malte
Kineska juha s račićima i gljivama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Velika Britanija - Pastirska pita
Slasni BBQ burgeri
Kotleti u pivskom umaku
Pikantne mazalice
Vratina s roštilja
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fiš paprikaš
Medeni teleći kotleti
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Cipar - Lungić na ciparski
Roštilj s umakom Romesco
Marinirano svinjsko pečenje
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena janjetina s bademima
Krem juha sa sjemenkama
Pašticada
Pirjani kunić
Špageti na kineski način
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko volite ljuto i egzotično ovo je pravi recept za vas. Spoj ribe i manga daje mu na egzotičnosti, a češnjak i čili na ljutini. Fantastično toplo predjelo ili mali obrok kojem po želji možete dozirati ljutinu. ;)

Sastojci

Za umak:
4 žlice maslinovog ulja
150 g ljutike
2 žličice sjemenki korijandera
2-3 čili papričice
2 češnja češnjaka
1 mango (oko 450 g)
½ žličice soli
2 žlice nasjeckanog lista korijandera
Za ribu:
1 baguet
600 g palamide
½ žličice Vegete
½ žličice soli

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

Za umak:

  • 1 Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite ljutiku narezanu na ploške, sjemenke korijandera, nasjeckane čili papričice i protisnuti češnjak.
  • 2 Popecite na srednjoj vatri 2-3 minute uz lagano miješanje.
  • 3 Tako popečenu smjesu stavite u električnu sjeckalicu, dodajte oguljeni i narezani mango, ½ žličice soli i 1 žlicu nasjeckanog korijandera. Lagano usitnite kako bi dobili sitne komadiće.

Za ribu:

  • 1 Kruh narežite na kriške debljine oko 1,5 cm i popecite ga na suhoj tavici ili tosteru.
  • 2 Palamidu pospite s Vegetom i ½ žličice soli.
  • 3 U tavicu stavite preostalo maslinovo ulje i na njemu popecite odreske palamide narezane na manje dijelove tako da dobiju lijepu boju.
  • 4 Na svaki popečeni kruh stavite po komad palamide. Prelijte umakom i pospite preostalim nasjeckanim korijanderom.

Savjet

Ako volite ljući umak, slobodno dodajte više papričica.

Posluživanje

Poslužite kao predjelo ili mali obrok.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 101.04 34 25
Fosfor mg 448.86 56 56
Kalij mg 716.2 19 19
Pantotenska kiselina mg 1.98 28 28
Niacin mg 22.65 162 113
Vitamin D μg 326.7 163 163
Vitamin A μg 8327.72 208 167
Sol g 2.63 0 0
Bjelančevine g 39.74 - -
Vlakna g 4.28 - -
Ugljikohidrati g 43.35 - -
Masti g 22.8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke