Meni Search

Okrećem novi list

Papreni tart s marelicama

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečena ricotta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Čudotvorni čaj za detoks
Oslić s maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od bundeve s jabukom
Ljubavne šurlice
Polupunjene paprike
Zabavni kineski ravioli
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Zimski punč
Ramsteak u seksi umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Grčka seljačka salata
Salata u košaricama od parmezana
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Salata od quinoe i povrća
Empanade s pestom
Juha od cvjetače i camemberta
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill povrće na salatu
Prilog od prokulica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetina enchilada
Žuti medaljoni
Fina pikantna piletina
Cous-cous s povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rosti
Salata s mora
Rižini ravioli s mozzarellom
Prežgana juha
Rolice od soma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Rižoto na španjolski način
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Raskošna ljetna tava
Sočna rebarca
Pohane paprike
Pohana skuta
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Lignje i tikvice na štapiću
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Kozice s rižom
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Salata s neobičnim preljevom
Lignje punjene crvenim radićem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kaštelanski makaruni
Senf s paprikama
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna aromatična torta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto tortice
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna Wellington pečenka
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ražnjići od lososa
Juha od rikule i račića
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Morskom soli lagano posoljene tartove poslužite s omiljenim voćem bilo da se radi o smokvama, marelicama ili šljivama okus će vas oduševiti.

Sastojci

270 g lisnatog tijesta (već razvaljanog)
200 g ricotte
50 g šećer
ocijeđen sok ½ limuna
600 g svježih marelica
Vegeta Maestro crni papar
Posluživanje:
med
sol

Koristili smo

Crni papar zrno

Crni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 40 min

  • 1 Tijesto izrežite na kvadrate (8 cm × 8 cm) te posložite na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 2 Po tijestu rasporedite sir pomiješan sa šećerom i limunovim sokom, a zatim posložite narezane svježe marelice. Sve dobro pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  • 3 Pecite 25 – 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kad rubovi dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice.

Savjet

Tartove prije posluživanja lagano posolite morskom soli. Umjesto marelica možete upotrijebiti smokve, crvene šljive.

Posluživanje

Po želji nakapajte medom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 142.92 14 14
Kalij mg 168.25 5 5
Pantotenska kiselina mg 0.24 3 3
Niacin mg 2.04 15 10
Vitamin A μg 225.19 6 5
Sol g 0.12 0 0
Vlakna g 2.49 - -
Ugljikohidrati g 26.84 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 4.44 - -
- zasićene masne kiseline g 4.71 - -
Masti g 11.77 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke