Meni Search

Macho

Pašticada

Punjene tikve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Obojeni hamburger
Mirisna pureća rolada
Špageti s acetom balsamicom
Bakalar s krumpirom
Marinirano svinjsko pečenje
Kroketi od piletine
Slatki lungić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Umak od limete (Molho de limao)
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Juha od gljiva
Nadjevene lignje
Medeni teleći kotleti
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Pileći štapići u ketchupu
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Irska janjetina
Pita s crnim pivom
Pileća prsa iz pećnice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slasni BBQ burgeri
Pileća krilca s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Macho hamburger
Svinjski file s povrćem
Odrezak s umakom chimichurri
Piletina s mascarponeom
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Pizza s tunom
Piletina u pivu
Salata od tune i povrća
Špageti na kineski način
Pirjani kunić
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zabavni kineski ravioli
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Kotleti u pivskom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Meksička party salata
Kotlet s varivom od leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s grilla
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Teletina s pirjanim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
File steak na povrću
Rezanci s krušnim mrvicama
Kotlovina
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ribarska popara
Pileća prsa punjena čvarcima
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

1 kg govedine ili junetine od buta
1 žličica klinčića
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
4 žlice maslinovog ulja
2 žličice Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
200 g Passate Podravka
100 g suhih šljiva
nekoliko smokvi
100 ml prošeka
Za marinadu:
400 ml crnog vina
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
2 mrkve (200 g)
50 g korijena celera
nekoliko zrna Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
50 ml vinskog octa
1 list Vegeta Maestro lovora

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe100 min

  • 1 Goveđi but nabodite ("našpikajte") klinčićima, štapićima češnjaka i štapićima pancete.
  • 2 Pripremite marinadu od crnog vina, narezanog luka, češnjaka, korijena celera, papra, vinskog octa i lovora.
  • 3 Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 4 Marinirano meso ocijedite i osušite pa kratko popecite sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  • 5 Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade (mrkvu, luk, celerov korijen), začinite Vegetom, soli, paprom i pirjajte na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  • 6 Zatim u lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, smokve, podlijte marinadom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijte s malo vode).
  • 7 Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiješajte štapnim mikserom.
  • 8 Na kraju dodajte prošek, ostatak šljiva, promiješajte i kada zavri, maknite s vatre.

Savjet

Pašticadu možete pripremiti tako da se poklopljena kuha u pećnici na 180°C.

Posluživanje

Poslužite ploške mesa s njokima preliveno s umakom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke