Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pašticada

Rosti
Popečci od bulgura s umakom
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Zapečena ricotta
Prilog od prokulica
Hladna juha od avokada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Špageti s pistacijama
Jakobove kapice s umakom
Papreni tart s marelicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Cipar - Lungić na ciparski
Salata od tune i krastavaca
Grill vratina u sendviču
Fiš paprikaš
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pohani zamotuljci
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohane paprike
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Tjestenina u finom umaku
Piletina s kozjim sirom
Ražnjići od lososa
Sočna aromatična torta
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s nadjevom od ajvara
Švicarska juha sa sirom
Prežgana juha
Tjestenina mediterana
Omlet s paprikom i kukuruzom
Palamida s čilijem i mangom
Male teleće pitice
Piletina s pistacijama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Čarobni štapići
Špinatova juha s feta sirom
Energetske kuglice s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Pureći hamburger
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Caponata alla Podravka
Slatki lungić
Salata od liganja
Mesna rolada u tijestu
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Kotleti u pivskom umaku
Empanade s pestom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Senf s paprikama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina na tajlandski način
Vegetina enchilada
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dalmatinske polpete
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Salata sa skutom
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

1 kg govedine ili junetine od buta
1 žličica klinčića
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
4 žlice maslinovog ulja
2 žličice Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
200 g Passate Podravka
100 g suhih šljiva
nekoliko smokvi
100 ml prošeka
Za marinadu:
400 ml crnog vina
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
2 mrkve (200 g)
50 g korijena celera
nekoliko zrna Crni papar u zrnu Podravka
50 ml vinskog octa
1 list Lovor sušeni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe100 min

  • 1 Goveđi but nabodite ("našpikajte") klinčićima, štapićima češnjaka i štapićima pancete.
  • 2 Pripremite marinadu od crnog vina, narezanog luka, češnjaka, korijena celera, papra, vinskog octa i lovora.
  • 3 Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, prelijte pripremljenom marinadom i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 4 Marinirano meso ocijedite i osušite pa kratko popecite sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  • 5 Dodajte ocijeđeno povrće iz marinade (mrkvu, luk, celerov korijen), začinite Vegetom, soli, paprom i pirjajte na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  • 6 Zatim u lonac dodajte rajčicu, polovicu šljiva, smokve, podlijte marinadom i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijte s malo vode).
  • 7 Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške, a umak izmiješajte štapnim mikserom.
  • 8 Na kraju dodajte prošek, ostatak šljiva, promiješajte i kada zavri, maknite s vatre.

Savjet

Pašticadu možete pripremiti tako da se poklopljena kuha u pećnici na 180°C.

Posluživanje

Poslužite ploške mesa s njokima preliveno s umakom.

Podijeli s prijateljima