Meni Search

Lud k'o šiba

Pašticada s njokima

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sunčani užitak mediterana
Jabučni krumpirići s cimetom
Cipar - Lungić na ciparski
Juha od bundeve s jabukom
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Male teleće pitice
Nadjevene lignje
Marinirano svinjsko pečenje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Palamida s čilijem i mangom
Lungić u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblja juha s Malte
Velika Britanija - Pastirska pita
Srneći file na salatu
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Lignje s povrćem i smokvama
Krem juha sa sjemenkama
Zapečena ricotta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti na kineski način
Pikantne mazalice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u pivu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Špageti s pistacijama
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Irska janjetina
Cous-cous s povrćem
Vratina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Pečena janjetina s bademima
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavo pečeno pile
Mesna rolada u tijestu
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani buncek
Marinirana pileća krilca s povrćem
Pašticada
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Jakobove kapice s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Pohana skuta
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Marokanska salata s cous-cousom
Teriyaki piletina
Ramsteak u seksi umaku
Hrskave tortice od krumpira
Blagdanska rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Teletina s pirjanim povrćem
Aromatizirani kruh
Medeni teleći kotleti
Fiš paprikaš
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Polupunjene paprike
Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kotlovina
Irski gulaš (Irish stew)
Brancinovo oko
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slasni BBQ burgeri
Piletina s mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Patka s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Zahvaljujući prirodnim bogatstvima i raznolikostima te marljivosti i mašti njenih ljudi, hrvatska kuhinja je primarno regionalna, a samim tim vrlo raznovrsna, uvijek zanimljiva i ukusna.

Sastojci

1,6 - 2 kg govedine ili junetine od buta (ili frikando)
150 g Pancete Podravka
250 g mrkve
150 g korijena celera
2 žličice Senfa estragon Podravka
150 g luka
60 g korijena peršina
2 češnja češnjaka
3 suhe smokve
6 suhih šljiva
Lovor sušeni Podravka
1 grančica ružmarina
½ žličice majčine dušice
300 ml crnog vina
3 žlice crvenog vinskog octa
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1-2 žlice Koncentrata od rajčice Podravka
1 srednja jabuka
1 naranča
30 ml prošeka
1 žlica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 kg Zamrznutih njoka Podravka (2X500 g)

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe100 min

  • 1 Meso operite, osušite pa našpikajte štapićima pancete, mrkve i celera.
  • 2 Premažite senfom, dodajte narezano preostalo povrće, smokve, šljive, timijan, lovorov list, ružmarin, sve zalijte vinom i dodajte vinski ocat. Ostavite marinirati nekoliko sati, a najbolje preko noći.
  • 3 Meso izvadite iz marinade i na zagrijanom maslinovom ulju zapecite meso sa svih strana. Izvadite ga iz posude, a na istom ulju popecite ocijeđeno povrće iz marinade (oko 10 minuta).
  • 4 Dodajte koncentrat rajčice, prelijte marinadom, meso vratite i dodajte vode po potrebi da meso bude do pola uronjeno. Kuhajte na laganoj vatri oko sat i 30 minuta.
  • 5 Potkraj dodajte oguljenu i na kockice narezanu jabuku, sok 1 naranče, prošek i 1 žlicu Vegete. Kuhajte još 10-ak minuta.
  • 6 Omekšalo meso izvadite i ostavite da se odmori 10 minuta prije rezanja.
  • 7 Umak propasirajte, posolite i popaprite po potrebi.

Posluživanje

Meso narežite na ploške i poslužite s umakom i njokima.

Male tajne

Kod pripreme junetine sol i Vegetu dodajte potkraj kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 752.3 94 94
Kalcij mg 139.7 14 14
Kalij mg 1903.43 51 51
Pantotenska kiselina mg 1.8 26 26
Niacin mg 21.62 154 108
Vitamin D μg 47 24 24
Vitamin A μg 12983.22 325 260
Sol g 3.01 0 0
Bjelančevine g 82.41 - -
Vlakna g 5.94 - -
Ugljikohidrati g 53.13 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke