Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Odresci s umakom od kupina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Pohani zamotuljci
Dip od južnog voća
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bakalar s krumpirom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od oslića i povrća
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Brownie s kajenskim paprom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mladi krumpir s ajvarom
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci u umaku s češnjakom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Bouillabaisse
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Slatka patka
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Sočna pureća rolada
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći gulaš
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke