Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Špageti mediteraneo
Brudet
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Mirisna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Dječje lazanje
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Marinirane srdele
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Salata s mljevenim mesom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meksička party salata
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Riblji ražnjići
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena teleća prsa
Lignje na šumskom rižotu
Teriyaki piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Odresci u umaku s češnjakom
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u škartocu
Bruskete od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Odresci s umakom od kupina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Bouillabaisse
Finska - Juha s lososom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke