Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Male teleće pitice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Popečci od cvjetače
Dip od južnog voća
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći gulaš
Punjena teleća prsa
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća prsa punjena čvarcima
Bruskete od cvjetače
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignji po gosposki
Piletina Kiev
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Piletina u pivu
Slatka patka
Špageti mediteraneo
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s graškom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Janjetina s medom od kadulje
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Brudet
Teriyaki piletina
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke