Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bouillabaisse
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Dječje lazanje
Brudet
Energetske kuglice s kurkumom
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mini shepherd's pie
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Špageti na kineski način
Kunić na bijelo
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dip od južnog voća
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski gulaš
Teriyaki piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Ljetni lungić
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s tri vrste gljiva
Skandinavske rolice s cimetom
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file s povrćem
Rebarca s graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cous-cous s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignji po gosposki
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Meksička party salata
Bruskete s povrćem
Proljetna janjetina
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke