Meni Search

Superwoman

Pašticada voli penne a ti mene

Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mljevenim mesom
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Lignji po gosposki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rižini ravioli s mozzarellom
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u pivu
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Mirisna pureća rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teriyaki piletina
Kunić na bijelo
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Proljetna janjetina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Tuna burger
Punjena teleća prsa
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Male teleće pitice
Rebarca s grilla
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Bouillabaisse
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bakalar s krumpirom
Pileći gulaš
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Blagdanska rolada
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne i uživajte u dalmatinskom jelu.

Sastojci

1,2 kg junetine u komadu (juneće ruže)
50 g Pancete Podravka
4 češnja češnjaka
150 g luka
100 g suhih šljiva
150 ml prošeka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
3 žlice ulja
500 ml crnog vina
3 mrkve
200 g korijena celera
2 lista Lovora Podravka
sol
Crni mljeveni papar Podravka
1 žlica Vegete
400 g Tjestenine Penne Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe90 min

  • 1 Juneće meso nabodite štapićima pancete i češnjakom. Tako pripremljeno meso položite u zdjelu, dodajte narezani luk, mrkvu, korijen celera, suhe šljive, preostalu pancetu, prelijte s 300 ml crnog vina i vodom po potrebi pa ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 2 Marinirano meso ocijedite i osušite. Popržite ga sa svih strana na vrućem ulju, a zatim izvadite sa strane. U posudu na ulje dodajte ocijeđeno povrće iz marinade i pirjajte na srednje jakoj vatri.
  • 3 Zatim u posudu ulijte malo marinade, dodajte sjeckanu rajčicu, lovorov list, podlijte preostalim vinom, vratite meso i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  • 4 Posolite, popaprite i dodajte Vegetu. Tijekom kuhanja po potrebi podlijevajte vodom. Kad je meso gotovo, izvadite ga i narežite na ploške.
  • 5 Umak usitnite štapnim mikserom i na kraju dodajte prošek, šljive, promiješajte, a kada zavrije maknite s vatre.

Savjet

Za pašticadu se originalno koristi goveđi frikando, ali kako se taj dio goveđeg mesa jako dugo kuha, običava se staviti juneća ruža kao mekši dio mesa od junećeg buta. Budući da ovo jelo treba biti slatkasto, ako nemate prošek pred kraj kuhanja možete staviti i Pekmez od šljiva Podravka.

Posluživanje

Pašticadu poslužite s kuhanim njokima ili tjesteninom penne.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke