Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Pečena piletina s limunom

Palamida s čilijem i mangom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Sočna pureća rolada
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slatki lungić
Dalmatinske polpete
Jakobove kapice s umakom
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesna rolada u tijestu
Salata od tune i krastavaca
Caponata alla Podravka
Svinjski file s povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Voćna juha od višanja
Crveno ljetno varivo
Špageti s pistacijama
Srneći file na salatu
Rižoto s tunom
Piletina s kozjim sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Senf s paprikama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjska jetrica u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Omlet s paprikom i kukuruzom
Prilog od prokulica
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u košuljici
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Pirjani kunić
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina mediterana
Fiš paprikaš
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pohane paprike
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill vratina u sendviču
Salata sa skutom
Salata od liganja
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s nadjevom od ajvara
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Kotleti u pivskom umaku
Riba u bijelom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Pašticada
Gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riža s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Hladna juha od avokada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rosti
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na argentinski način s povrćem, kokosovim mlijekom i senfom nudi izvornu argentinsku aromu. Baš koliko i tipični steakovi, empanade i izvrsna argentinska vina. Od nečega valja početi.

Sastojci

1 kg piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
ulje za pečenje
3 žlice otopljenog maslaca
3 žlice limunova soka
100 ml vode
½ žličice soli
2 žlice Vegete
70 g korijena celera
80 g mrkve
250 g poriluka
1 stabljika celera
Za umak:
40 g maslaca
2 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
400 ml kokosovog mlijeka
sol
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
2 žličice Senfa estragon Podravka
½ žličice jabučnog octa

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe90 min

  • 1 Dijelove pileta jedan za drugim dobro popecite na ulju, a zatim ih položite u vatrostalnu posudu.
  • 2 Otopljeni maslac pomiješajte s limunovim sokom, vodom, soli i Vegetom te prelijte po pripremljenim pilećim komadima.
  • 3 Celer i mrkvu ogulite i narežite na kockice, a poriluk i stabljiku celera na kolutiće te rasporedite između pilećih komada. Poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko sat vremena.
  • 4 U međuvremenu pripremite umak. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte 200 ml kokosova mlijeka, sol i papar te uz stalno miješanje kuhajte na blagoj vatri dok se ne zgusne.
  • 5 U preostalo kokosovo mlijeko umiješajte šećer, senf i ocat te miješajte dok se lagano ne zgusne.
  • 6 Obje smjese pomiješajte dok ne dobijete kompaktan umak.

Savjet

Umak možete poslužiti i odvojeno.

Posluživanje

Pečenu piletinu s povrćem izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite uz kuhanu rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 290.95 36 36
Kalcij mg 96.22 10 10
Kalij mg 631.19 17 17
Vitamin C mg 16.98 23 19
Vitamin E mg 21.38 97 97
Vitamin D μg 11.56 6 6
Vitamin A μg 7591.65 190 152
Sol g 3.7 0 0
Bjelančevine g 13.79 - -
Vlakna g 3.39 - -
Ugljikohidrati g 20.61 - -
Masti g 219.11 - -

Podijeli s prijateljima