Meni Search

Okrećem novi list

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Grčka seljačka salata
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna aromatična torta
Bruskete od cvjetače
Vegetina enchilada
Sočna Wellington pečenka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto tortice
Grill povrće na salatu
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Pileća prsa iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Polpete od slanutka s kurkumom
Pirjani kunić
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Marokanska salata s cous-cousom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pečena piletina s limunom
Salata s neobičnim preljevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Male teleće pitice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čudotvorni čaj za detoks
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od rikule i račića
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Crveno ljetno varivo
Lignje i tikvice na štapiću
Fina pikantna piletina
Pohana skuta
Ramsteak u seksi umaku
Njemačka - Jetrica s jabukama
Raskošna ljetna tava
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pogača sa sardinom
Oslić s maslinama
Rižoto na španjolski način
Belgija - Salade Liégeoise
Voćna juha od višanja
Empanade s pestom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s pistacijama
Rižini ravioli s mozzarellom
Zimski punč
Zapečena ricotta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohane paprike
Rolice od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prilog od prokulica
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Dagnje na buzaru
Salata od tune i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
Papreni tart s marelicama
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna rebarca
Rosti
Senf s paprikama
Ljubavne šurlice
Juha od cvjetače i camemberta
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Špageti na kineski način
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Govedina s lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od bulgura s umakom
Kozice s rižom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polupunjene paprike
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Caponata alla Podravka
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke