Meni Search

Superman

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Slatka patka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Kroketi od piletine
Piletina s kozjim sirom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini lazanje
Piletina s nadjevom od ajvara
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pizza sirni jastučići
Tuna burger
Proljetna janjetina
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brancinovo oko
Pašticada s njokima
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Koprivnički odojak
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek i salata s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina u finom umaku
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni lungić
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Obojeni hamburger
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke