Meni Search

Superwoman

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Male teleće pitice
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada voli penne a ti mene
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Pureća rolada s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Piletina u pivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti na kineski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bakalar s krumpirom
Špageti mediteraneo
Brudet
Fish&Chips u tortilji
Riblji ražnjići
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni lungić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski gulaš
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Gulaš od oslića i povrća
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Cous-cous s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Grill vratina u sendviču
Bruskete s povrćem
Lignji po gosposki
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Pohani zamotuljci
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s grilla
Rižoto s tri vrste gljiva
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Velika Britanija - Pastirska pita
Obojeni hamburger
Tuna burger
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke