Meni Search

Okrećem novi list

Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom

Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s tunom
Lignje i tikvice na štapiću
Pileći gulaš
Grčka seljačka salata
Lignje na šumskom rižotu
Voćna juha od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Male teleće pitice
Raskošna ljetna tava
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
Pohana skuta
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice
Pohane paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rolice od soma
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Brusketa s avokadom
Zimski punč
Vege odresci s marinadom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špageti na kineski način
Vegetina enchilada
Dagnje na buzaru
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Pirjani kunić
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohani tofu s povrćem
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Ljubavne šurlice
Mediteranski špageti
Piletina s pistacijama
Rolice od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Palačinke s nadjevom od riže
Pogača sa sardinom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Kineska juha s račićima i gljivama
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rosti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Govedina s lukom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Bruskete od cvjetače
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Španjolski migas s bundevom
Polupunjene paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata u košaricama od parmezana
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od tune i povrća
Zabavni kineski ravioli
Krumpir u košuljici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice u umaku
Crveno ljetno varivo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cous-cous s povrćem
Papreni tart s marelicama
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna Wellington pečenka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Caponata alla Podravka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s mascarponeom
Sočna rebarca
Zapečena ricotta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Oslić s maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da pereci mogu biti onakvi kakve ste ih zamišljali uvjerit će vas topli zalogaji popunjeni sirom s češnjakom i kimom, a uz dobro društvo i blagdanske filmove zadovoljstvo zalogajima biti će kompletno.

Sastojci

Tijesto (za pizzu):
600 g Glatkog brašna Podravka
1 Instant kvasac Dolcela
1 žličica šećera
1 žličica soli
4 žlice maslinova ulja
180 ml mlijeka
oko 150 ml tople vode
400 g mozzarelle (naribane)
3 žlice rastopljenog maslaca
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka u granulama
2 žličice Vegeta Maestro kima
90 g naribanog parmezana

Koristili smo

Češnjak granulirani

Češnjak granulirani

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe

  • 1 Brašnu dodajte instant kvasac, šećer, sol, maslinovo ulje, toplo mlijeko i uz dodavanje tople vode (mikserom) zamijesite glatko, mekše tijesto. Ostavite ga pokriveno na toplom mjestu da se diže 60 minuta.
  • 2 Tijesto zatim premijesite, razvaljajte u pravokutnik (0,5 cm debljine) i izrežite u trake široke 2 cm.
  • 3 Svaku traku malo raširite rukama i na nju po sredini rasporedite mozzarellu. Krajeve stisnite oko mozzarelle tako da dobijete dugačke valjke. Od njih oblikujte perece i posložite ih na lim prekriven papirom za pečenje.
  • 4 Pomiješajte rastopljeni maslac, češnjak u granulama i kim. Premažite time posložene perece. Pospite naribanim parmezanom.
  • 5 Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C do zlatnorumene boje.

Posluživanje

Poslužite toplo ili hladno s Podravkinim blagim kečapom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 945.53 118 118
Kalcij mg 1118.96 112 112
Kalij mg 633.32 17 17
Pantotenska kiselina mg 1.22 17 17
Niacin mg 20.93 150 105
Vitamin A μg 1190.69 30 24
Sol g 0.28 0 0
Bjelančevine g 54.35 - -
Vlakna g 6.06 - -
Ugljikohidrati g 124.8 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 3.02 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.63 - -
- zasićene masne kiseline g 22.7 - -
Masti g 47.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke