Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Sočni pureći ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Prežgana juha
Krem juha od tikvica
Pizza s tunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Kunić na bijelo
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Salata od liganja
Zlatna piletina
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Grdobina s povrćem
Pašticada s njokima
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Dagnje na buzaru
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Irska janjetina
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Urbana pola
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke