Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Sendvič s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Ražnjići od lososa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Nadjevene lignje
Miješani grill
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Blagdanska rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Janjetina na padelu
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Popečci od tikvica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke