Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Vratina sa sezonskim povrćem
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza sirni jastučići
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni lonac
Urbana pola
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Salata s mora
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Dagnje na buzaru
Grickalica slanutak iz pećnice
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kunić na bijelo
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke