Meni Search

Ful nabrijan

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Dagnje na buzaru
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Delikatesna junetina na češki
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Salata od liganja
Pašticada s njokima
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill povrće na salatu
Grdobina s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa sezonskim povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke