Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Blagdanska rolada
Hlebinska i pretepena juha
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Meksička party salata
Lagana sarma
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fini gulaš od gljiva
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Ossobuco
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zabavni kineski ravioli
Mini lazanje
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Prežgana juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Irska janjetina
Piletina Kiev
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Špageti s ribom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke