Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Nadjevene lignje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Lazanje s lignjama
Irska janjetina
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Prežgana juha
Belgija - Salade Liégeoise
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Aromatizirani kruh
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Pogača sa sardinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Špageti s ribom
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina u pikantnoj šalši
Viška pogača
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina laganini
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke