Meni Search

Ful nabrijana

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lazanje s lignjama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Lungić s povrćem
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Fileti lososa u finom umaku
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mediteranski špageti
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Salata od liganja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Turske pizze
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Prežgana juha
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Šampinjoni u palačinki
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke