Meni Search

Okrećem novi list

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grčka seljačka salata
Salata od tune i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s neobičnim preljevom
Raskošna ljetna tava
Mini lazanje
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s pistacijama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od soma
Rižoto s tunom
Prežgana juha
Pileći gulaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna rebarca
Polpete od slanutka s kurkumom
Mesne okruglice u umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Žuti medaljoni
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileća prsa iz pećnice
Velika Britanija - Pastirska pita
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto na španjolski način
Zapečena ricotta
Salata s mora
Kozice s rižom
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Juha od cvjetače i camemberta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje punjene crvenim radićem
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Polupunjene paprike
Zimski punč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljubavne šurlice
Senf s paprikama
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata od quinoe i povrća
Rosti
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Čarobni štapići
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Oslić s maslinama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir u košuljici
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Prilog od prokulica
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill povrće na salatu
Povrtni ražnjići
Pohana skuta
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina fuži s tartufima
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohane paprike
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke