Meni Search

Lud k'o šiba

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Pohani buncek
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pašticada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Proljetna janjetina
Sunčani užitak mediterana
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jakobove kapice s umakom
Rezanci s krušnim mrvicama
Šampinjoni u palačinki
Patka s mlincima
Polupunjene paprike
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Medeni teleći kotleti
Piletina s mascarponeom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kotleti u pivskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Male teleće pitice
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantne mazalice
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Cipar - Lungić na ciparski
Nadjevene lignje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Teriyaki piletina
Hrskave tortice od krumpira
Krem juha sa sjemenkama
Vratina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Pohana skuta
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana pileća krilca s povrćem
Lungić u sendviču
Pečena janjetina s bademima
Riblja juha s Malte
Palamida s čilijem i mangom
Mesna rolada u tijestu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prežgana juha
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Zapečena ricotta
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti s pistacijama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirano svinjsko pečenje
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Teletina s pirjanim povrćem
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisna pureća rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Marokanska salata s cous-cousom
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina Kiev
Fiš paprikaš
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Hrskavo pečeno pile
Irski gulaš (Irish stew)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke