Meni Search

Lud k'o šiba

Pikantna piletina s azijskim zeljem

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Grill vratina u sendviču
Riblja juha s Malte
Ramsteak u seksi umaku
Juha od bundeve s jabukom
Lungić u sendviču
Cipar - Lungić na ciparski
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Pohani buncek
Marokanska salata s cous-cousom
Pečena piletina s limunom
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Aromatizirani kruh
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Marinirana pileća krilca s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Zabavni kineski ravioli
Pikantne mazalice
Kotleti u pivskom umaku
Sunčani užitak mediterana
Hrskavo pečeno pile
Špageti na kineski način
Špageti s pistacijama
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Vratina s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Irski gulaš (Irish stew)
Pohana skuta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Pašticada s njokima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina sa šafranom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fiš paprikaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Pizza s tunom
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Polupunjene paprike
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Male teleće pitice
Slasni BBQ burgeri
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Medeni teleći kotleti
Proljetna janjetina
Patka s mlincima
Krem juha sa sjemenkama
Velika Britanija - Pastirska pita
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Jakobove kapice s umakom
Pašticada
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pečena janjetina s bademima
Piletina u pivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskave tortice od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Palamida s čilijem i mangom
Rezanci s krušnim mrvicama
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja i uživajte u azijskoj kuhinji.

Sastojci

4 veća pileća filea (oko 600 g)
1 Vegeta Twist za piletinu
1 žličica čili pahuljica
3 žlice ulja
Za prilog:
600 g tanko narezanog svježeg zelja
80 g luka
3 žlice sojina umaka
2 žličice sezamova ulja
1 žličica šećera
2 žlice limunova soka
1 čili papričica
1 vezica svježeg korijandera
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite je sadržajem Vegete Twist za piletinu i čili pahuljicama, pa dobro natrljajte.
  • 2 Meso stavite na dasku, pokrijte prozirnom folijom, lagano istucite batom za meso pa pustite neka odstoji oko 30 minuta.
  • 3 U veću posudu stavite narezano zelje i luk narezan na tanke ploške.
  • 4 U manjoj posudi izmiješajte sojin umak, sezamovo ulje, šećer, limunov sok i prelijte preko zelja.
  • 5 Dodajte sitno nasjeckani čili, grubo nasjeckani korijander, lagano posolite i popaprite te dobro izmiješajte.
  • 6 U tavicu na zagrijano ulje stavite pripremljenu piletinu i na srednjoj vatri pržite do lijepe zlatnožute boje.

Savjet

Kada pržite pileća prsa stavite ih na zagrijano, ali ne prevruće ulje. Na taj način vam se neće zalijepiti za tavu.

Posluživanje

Prženu piletinu poslužite na podlozi od zelja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 347.9 43 43
Kalcij mg 108.27 11 11
Kalij mg 859.07 23 23
Pantotenska kiselina mg 1.61 23 23
Niacin mg 24.64 176 123
Vitamin D μg 19.5 10 10
Vitamin A μg 594.64 15 12
Sol g 0.46 0 0
Bjelančevine g 38.22 - -
Vlakna g 5.16 - -
Ugljikohidrati g 14 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 11.07 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.29 - -
- zasićene masne kiseline g 5.96 - -
Masti g 28.11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke