Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brusketa s avokadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Slatka patka
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Ramstek i salata s roštilja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Macho hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Lazanje u tavi
Piletina sa šafranom
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Koprivnički odojak
Brancinovo oko
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski gulaš
Tjestenina u finom umaku
Piletina s mascarponeom
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskava pileća krilca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kokošja juha s požirakima
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke