Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Grill vratina u sendviču
Zlatna piletina
Kokošja juha s požirakima
Hrskavi trokuti
Rebarca s grilla
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete s povrćem
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Mirisna pureća rolada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
BBQ cheeseburger
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Finska - Juha s lososom
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća prsa punjena čvarcima
Koprivnički odojak
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Nadjevene lignje
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Macho hamburger
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Dip od južnog voća
Kruh od cvjetače s kurkumom
Dječje lazanje
Mini lazanje
Srneći file na salatu
Ljetni lungić
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavo pečeno pile
Slatka patka
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Hrskava pileća krilca
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Tuna burger
Ramstek i salata s roštilja
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke