Meni Search

Superman

Pikantna piletina s roštilja s povrćem

Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Piletina sa šafranom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Ramstek i salata s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Koprivnički odojak
Rižoto s dagnjama
Ramstek s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Pileći gulaš
Bruskete od cvjetače
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Svinjski file s grila
Ljetni lungić
Vratina sa sezonskim povrćem
Riba u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Macho hamburger
Grill vratina u sendviču
Svinjski file s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Lignje na šumskom rižotu
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Pileća prsa iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Slatka patka
Piletina s nadjevom od ajvara
Skandinavske rolice s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani zamotuljci
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
Tjestenina u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Brownie s kajenskim paprom
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pikantnu piletinu pripremite s toplim klobucima od gljiva, tikvicama i malim popečenim rajčicama, a uz dodatak ajvara ovo jelo na svježem zraku biti će pravi užitak.

Sastojci

1 kg pilećih bataka i zabataka
1 Vegeta Grill classic (30 g)
40 ml ulja
1-2 žlice Ajvara uprženog ljutog Podravka
Za prilog:
500 g Portobello gljiva (veliki klobuci)
1-2 tikvice
150 g cherry rajčica
1 češanj češnjaka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe35 min

  • 1 Piletinu zarežite kod kosti i pospite Vegetom grill classic. Ostavite je da se marinira oko 30 minuta.
  • 2 Na zagrijanom roštilju meso ispecite sa svih strana. Izvadite ga potom u posudu te prelijte mješavinom ulja i ajvara. Lagano premažite i ostavite poklopljeno dok pripremate prilog.
  • 3 Na istoj rešetki roštilja ispecite klobuke gljiva, zatim na ploške narezane tikvice i na kraju kratko popecite male rajčice.
  • 4 Povrće stavite u posudu i prelijte uljem koje ste pomiješali s češnjakom, soli i paprom.

Savjet

Ulje s ajvarom kojim ćete preliti piletinu nakon pečenja pomoći će zadržati sočnost mesa i dati dodatnu aromu.

Posluživanje

Pikantnu piletinu poslužite s toplim povrćem. Uz ovo jelo poslužite popečeni krumpir i blagi ajvar po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke