Meni Search

Pucam po šavovima

Pikantne mazalice

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od cvjetače
Tjestenina mediterana
Vratina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Svinjska jetrica u umaku
Pureći hamburger
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetna pileća salata
Palačinke s nadjevom od riže
Teletina s pirjanim povrćem
Pašticada
Krumpir u košuljici
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slasni BBQ burgeri
Tjestenina u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fiš paprikaš
Čarobni štapići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od cvjetače i camemberta
Zapečena ricotta
Palamida s čilijem i mangom
Mediteranski kruščić s lovorom
Marokanska salata s cous-cousom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Sendvič s avokadom
Tuna burger
Prežgana juha
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Pizza s tunom
Fino začinjena piletina
Pileći štapići u ketchupu
Hrenovke u panceti
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Mesna rolada u tijestu
Rezanci s krušnim mrvicama
Košarice od lisnatog tijesta
Špinatova juha s feta sirom
Kotleti u pivskom umaku
Juha od kelja sa sirom
Piletina u pivu
Pašticada s njokima
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite vrlo ukusne pikantne mazalice - rustikalnog i primamljivog izgleda i okusa i uživajte u kreativnom jelu.

Sastojci

700 g junećeg mesa (lopatice i vratine)
par okreta Vegeta Maestro šarenog papra
prstohvat soli
2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
50 ml mineralne vode
ulje suncokretovo (za pečenje)
3 lepinje (narezane na šnite)

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 15 min

  • 1 Meso sameljite sami ili već prethodno mljevenu junetinu začinite s par okreta papra i prstohvatom soli. Prekrijte prozirnom te aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi bar 1 sat.
  • 2 Ohlađeno i odležano meso izvadite iz hladnjaka, začinite slatkom mljevenom paprikom.
  • 3 Dodajte mineralnu vodu. Smjesu dobro promiješajte rukama. Zagrijte grill tavu ili kućni grill (ako imate), a lepinje narežite na tanje kriške i premažite smjesom od mesa. Uzmite u obzir da se meso povlači prilikom pečenja pa tako premažite meso do samih rubova kruha. Isto tako pazite da premaz ne bude predebeo kako se ne bi dogodilo da meso ne bude dovoljno pečeno.
  • 4 Tanko premažite i preko rubova. Stranu kruha koja je premazana mesom okrenite prvu i pecite 4-5 minuta na zagrijanoj tavi premazanoj uljem. Provjerite kako je meso pečeno i okrenite na drugu stranu. Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječen crveni ili ljubičasti luk.

Savjet

Obavezno peći na teflonskoj grill tavi ili grillu. Pecite bez puno masnoće. Blagi premaz uljem već je dovoljan. Zgužvajte kuhinjski papir, umočite ga u ulje i premažite njime tavu te stavite peći meso.

Posluživanje

Uz mazalice poslužite kajmak i svježe krupno nasječeni crveni ili ljubičasti luk. 

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke